Ηλεκτρονικά η επιβεβαίωση εγγραφής σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

H επιβεβαίωση των εγγραφών των μαθητών/ριών των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, για τη σχολική χρονιά 2023 -2024, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι και τις 5 Απριλίου 2023. 

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), αναφέρεται ότι η επιβεβαίωση των εγγραφών θα γίνει, όπως και την περσινή σχολική χρονιά, ηλεκτρονικά για όλους/ες τους/τις μαθητές/μαθήτριες των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και για όλα τα παιδιά 4 χρονών και άνω (με ημερομηνία γέννησης 1/9/2017 - 31/8/2019), που εγκρίθηκαν να φοιτήσουν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών στη διεύθυνση https://engrafes.moec.gov.cy/ θα είναι προσβάσιμη σε όλους/ες τους/τις γονείς/κηδεμόνες, ώστε να μπορούν να επιβεβαιώσουν ηλεκτρονικά την εγγραφή των παιδιών τους από τη Δευτέρα, 3 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023.

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να μεταβούν στη συγκεκριμένη Πύλη και μέσω του διαδικτυακού Συνδέσμου (Banner) που υπάρχει στον ιστότοπο του ΥΠΑΝ: www.moec.gov.cy.

Στον Σύνδεσμο (Banner) του ΥΠΑΝ είναι αναρτημένο και Εγχειρίδιο Χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους γονείς/κηδεμόνες, το οποίο και μπορούν να συμβουλευτούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι γονείς/κηδεμόνες που δυσκολεύονται να κάνουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση, μπορούν να  επικοινωνήσουν για παροχή βοήθειας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Οι γονείς/κηδεμόνες, που θα κάνουν με επιτυχία την ηλεκτρονική επιβεβαίωση εγγραφής του παιδιού τους, θα λάβουν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (αν αυτή έχει δοθεί).

Προστίθεται ότι στις 6 Απριλίου 2023, τα σχολεία θα επικοινωνήσουν, τηλεφωνικώς, με τους γονείς/ κηδεμόνες που δεν θα μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να κάνουν ηλεκτρονικά την επιβεβαίωση εγγραφής του παιδιού τους, ώστε αφού εξασφαλίσουν τη συγκατάθεσή τους, να προβούν τα ίδια τα σχολεία στην επιβεβαίωση της εγγραφής των συγκεκριμένων μαθητών/ριών.

Δειτε Επισης

Οι συλλήψεις εφήβων για βία, ο συναγερμός που δεν ήχησε και το κράτος που δεν ξέρει
Στην Εισαγγελία η οικογένεια του Θανάση-Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη για τη δολοφονία και τη συγκάλυψη;
Μπερδεύεται η εικόνα στο ΔΗΚΟ ενόψει υποβολής-Ερωτηματικό για οργανωτικό γραμματέα
Λίστες αναμονής, οριζόντιοι περιορισμοί, απουσία ελέγχου-Τα κυριότερα προβλήματα του ΓεΣΥ
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κανάρη: Εντός Ιουνίου το πρόγραμμα για διάγνωση αυτισμού μέσω ΓεΣΥ
Αυτά είναι τα τρόφιμα που ανιχνεύθηκε σαλμονέλα και ανακαλούνται από την αγορά
Ψήφισμα Βουλής για περιβάλλον καλεί σε συντονισμό δράσεων
Γαλάζιες Σημαίες σε 18 παραλίες σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου
Πράσινο βουλής για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία