Αφήνει εκτεθειμένη την Αστυνομία η Κυβέρνηση-Δείχνει ευθύνες, οδηγίες για διοικητική έρευνα

Εκτεθειμένη αφήνει η Κυβέρνηση την Αστυνομία, η οποία μπορεί να εμφανίστηκε αρχικά ως άμοιρη ευθυνών σε σχέση με τους χειρισμούς για τις εικόνες απίστευτης βίας στο Τάσος Παπαδόπουλος, εντούτοις, διαφορετική θέση φαίνεται να έχει τόσο η υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Χριστοδουλίδης για τα επεισόδια-«Έχουν πολλοί ευθύνες και ο καθένας πρέπει να τις αναλάβει»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με βάση τα όσα προκύπτουν, η Κυβέρνηση θεωρεί πως το επιχειρησιακό πλάνο δεν ήταν το ενδεδειγμένο, ώστε να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκαν, που μετέτρεψαν το γήπεδο και τους δρόμους σε πεδίο μάχης, με την Αστυνομία να εμφανίζεται ανήμπορη να τους σταματήσει.

Με βάση την έκθεση γεγονότων, φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες ως προς το επιχειρησιακό πλάνο που καταρτίστηκε, αφού ενώπιον της Αστυνομίας, υπήρχαν πληροφορίες για πιθανά επεισόδια και ετοιμοπόλεμους χούλιγκαν. Σημειώνεται, πως δεν είχαν ελεγχθεί τα λεωφορεία που έφθασαν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία, ενώ φαίνεται να μην έγιναν αυστηροί έλεγχοι των οπαδών με αποτέλεσμα να εισέλθουν εντός του κλειστού γηπέδου, επικίνδυνα αντικείμενα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, έδωσε οδηγίες για διοικητική έρευνα σε βάρος αξιωματικών που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού της αστυνομικής επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μέτωπα με τους χούλιγκαν, καταλογίζουν για άλλη μια φορά ευθύνες στην ηγεσία ως προς τους χειρισμούς για τους οποίους είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη και οι οδηγίες φαίνεται να ήρθαν από στελέχη της ηγεσίας.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής άγνωστο εάν η έρευνα θα αγγίξει την πυραμίδα της ηγεσίας ή εάν θα φθάσει μέχρι τις αστυνομικές διευθύνσεις. Κάτι που ενδεχομένως να εξαρτηθεί από τους αξιωματικούς, οι οποίοι θα απαντήσουν αν ήταν ενήμεροι και η ηγεσία, δηλαδή, ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων και ο ίδιος ο Αρχηγός της Δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρυβαν τα προβλήματα του χουλιγκανισμού κάτω από το χαλί-Στη... σέντρα η Κυβέρνηση για τομές

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των μέτρων για την καταστολή της βίας στα γήπεδα, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα από την Υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Δειτε Επισης

Απελευθέρωση Σύρου που κρατείτο στη Μενόγεια αποφάσισε το Ανώτατο
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ολονύχτια μάχη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης
Θύμα απάτης εταιρεία στην Κύπρο-Της απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό για εμπόρευμα
Εντείνονται οι πληροφορίες για αλλαγές στην Αστυνομία-Εν αναμονή αποφάσεων Προέδρου
Ανήλικος απουσιάζει από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύονται μεμονωμένες κατοικίες από την φωτιά στην Άλασσα-Ενεργό μέτωπο σε βουνοκορφή
ΒΙΝΤΕΟ: Σε εφαρμογή το «Ίκαρος 2» για την πυρκαγιά στη Λεμεσό-Στη μάχη εναέρια μέσα
Εφοδιάστηκε με 24 κιλά καπνού από τα κατεχόμενα για να τα πωλήσει στο Η. Βασίλειο και τα... πλήρωσε ακριβά
Βλάβη σε λεωφορείο στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Σύγκρουση οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο-Κυκλοφοριακό κομφούζιο