Αφήνει εκτεθειμένη την Αστυνομία η Κυβέρνηση-Δείχνει ευθύνες, οδηγίες για διοικητική έρευνα

Εκτεθειμένη αφήνει η Κυβέρνηση την Αστυνομία, η οποία μπορεί να εμφανίστηκε αρχικά ως άμοιρη ευθυνών σε σχέση με τους χειρισμούς για τις εικόνες απίστευτης βίας στο Τάσος Παπαδόπουλος, εντούτοις, διαφορετική θέση φαίνεται να έχει τόσο η υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Χριστοδουλίδης για τα επεισόδια-«Έχουν πολλοί ευθύνες και ο καθένας πρέπει να τις αναλάβει»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με βάση τα όσα προκύπτουν, η Κυβέρνηση θεωρεί πως το επιχειρησιακό πλάνο δεν ήταν το ενδεδειγμένο, ώστε να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκαν, που μετέτρεψαν το γήπεδο και τους δρόμους σε πεδίο μάχης, με την Αστυνομία να εμφανίζεται ανήμπορη να τους σταματήσει.

Με βάση την έκθεση γεγονότων, φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες ως προς το επιχειρησιακό πλάνο που καταρτίστηκε, αφού ενώπιον της Αστυνομίας, υπήρχαν πληροφορίες για πιθανά επεισόδια και ετοιμοπόλεμους χούλιγκαν. Σημειώνεται, πως δεν είχαν ελεγχθεί τα λεωφορεία που έφθασαν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία, ενώ φαίνεται να μην έγιναν αυστηροί έλεγχοι των οπαδών με αποτέλεσμα να εισέλθουν εντός του κλειστού γηπέδου, επικίνδυνα αντικείμενα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, έδωσε οδηγίες για διοικητική έρευνα σε βάρος αξιωματικών που είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού της αστυνομικής επιχείρησης. Υπενθυμίζεται ότι, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μέτωπα με τους χούλιγκαν, καταλογίζουν για άλλη μια φορά ευθύνες στην ηγεσία ως προς τους χειρισμούς για τους οποίους είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη και οι οδηγίες φαίνεται να ήρθαν από στελέχη της ηγεσίας.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής άγνωστο εάν η έρευνα θα αγγίξει την πυραμίδα της ηγεσίας ή εάν θα φθάσει μέχρι τις αστυνομικές διευθύνσεις. Κάτι που ενδεχομένως να εξαρτηθεί από τους αξιωματικούς, οι οποίοι θα απαντήσουν αν ήταν ενήμεροι και η ηγεσία, δηλαδή, ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων και ο ίδιος ο Αρχηγός της Δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρυβαν τα προβλήματα του χουλιγκανισμού κάτω από το χαλί-Στη... σέντρα η Κυβέρνηση για τομές

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των μέτρων για την καταστολή της βίας στα γήπεδα, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα από την Υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη