Oργή αστυνομικών, καταλογίζουν ευθύνες σε ηγεσία-Ζητούν παρέμβαση Χριστοδουλίδη και Προκοπίου

Την παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, αλλά και της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Προκοπίου, ζητούν επιτακτικά οι αστυνομικοί, μετά και τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, τόσο εντός, όσο και εκτός του Σταδίου, Τάσος Παπαδόπουλος, στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ανόρθωση, για τα ημιτελικά της καλαθόσφαιρας. Τα ίδια τα μέλη της Δύναμης, δείχνουν πως προκύπτει σοβαρό πρόβλημα στα επιχειρησιακά τους πλάνα, ενώ παράλληλα καρφώνουν την έλλειψη ελέγχων που υπήρξαν στα λεωφορεία των οπαδών που έφθασαν στο γήπεδο το μεσημέρι της Κυριακής.

Ερωτήματα με το ποιος αποφάσισε να μην πάνε στο γήπεδο αντιοχλαγωγικές μονάδες της Λεμεσού, ποιος αποφάσισε να μην συνοδευτούν τα λεωφορεία από Αστυνομία, αλλά και να μην ελεγχθούν πριν φθάσουν στο Στάδιο, είναι μόνο μερικά που θέτει στους αρμόδιους και αναμένει απαντήσεις, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί μέσω της Συντεχνίας, διερωτώνται ποιος αποφάσισε να μην υπάρχει ο Αίαντας στο γήπεδο και ποιος τελικά παίρνει τις αποφάσεις για όλα αυτά.

Αποτέλεσμα των ντροπιαστικών επεισοδίων, πέραν από τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν, εντός και εκτός Σταδίου, είναι και οι τέσσερις τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ όπως ανέφερε στον REPORTER o Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, «με εκείνα που έχουν γίνει, έπρεπε να έχουμε δεκατέσσερις νεκρούς και άλλους τόσους πολίτες τραυματίες. Γλυτώσαμε για άλλη μια φορά, καθαρά από τύχη».

Επιβάλλεται, τόνισε με έντονο ύφος ο κ. Λοϊζίδης, «να αναζητηθούν οι ευθύνες στα γραφεία πάνω ψηλά, εκεί που γίνονται οι συσκέψεις για τον κάθε αγώνα και όχι στις αστυνομικές διευθύνσεις. Υπάρχει πρόβλημα στο επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας, γιατί καταρχάς, δεν υπάρχει κόσμος ο οποίος να είναι μόνιμα σε αντιοχλαγωγική ομάδα και να ξέρει πώς θα αντιδράσει. Το 50% είναι δόκιμοι, διότι δεν υπάρχει αυτό το συγκεκριμένο τμήμα, δεν υπάρχει ο εξοπλισμός, δεν υπάρχει η στήριξη για τις πειθαρχικές και ποινικές που θα ανοιχτούν μετά από την ΑΔΙΠΑ, σε περίπτωση οδομαχιών. Παράλληλα, χρίζει τροποποίησης ο Νόμος, γιατί τα όσα είχαν μέσα οι οπαδοί επάνω τους, δεν φέρει ευθύνη η Αστυνομία, καθώς δεν ανήκει σε αυτή το βάρος του ελέγχου των οπαδών πριν εισέλθουν εντός σταδίων. Σύμφωνα με τον Νόμο, είναι σε άλλους ευθύνη. Αλλά επειδή μια ζωή στη βουλή, πάνε οι ερασιτέχνες και οι τεχνοκράτες, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα σήμερα».

Μάλιστα, ο κ. Λοϊζίδης, απεύθυνε κάλεσμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης, να ψάξουν από νωρίς τι πάει λάθος και να το διορθώσουν. «Ο Πρόεδρος, με την Υπουργό Δικαιοσύνης, αυτή τη στιγμή είναι απόντες. Πρέπει να έρθουν να δουν το τι φταίει με την ηγεσία, διότι για εμάς ακριβώς η ηγεσία το μόνο πράγμα που έμεινε να πράξει, είναι μια σύσκεψη ρουτίνας για να κλείσουμε τα μάτια σε ΜΜΕ και πολίτες. Ο Αρχηγός δεν θέλει να μιλήσει για να δούμε τι φταίει, η Υπουργός δεν θέλει, τότε με ποιον θα μιλήσουμε οι αστυνομικοί; Εάν πεθάνει συνάδελφος από τέτοιου είδους επεισόδια, προειδοποιώ, ότι οι ευθύνες θα αγγίξουν και τις ποινικές. Δεν θα επιτρέψω να πεθάνει συνάδελφος εν ώρα καθήκοντος, εξ υπαιτιότητας άλλων».

Δειτε Επισης

Υποχώρησε το πρόβλημα συσσώρευσης νερού στον αυτοκινητόδρομο
Νέα σύλληψη που σχετίζεται με τα κυκλώματα διακίνησης αλλοδαπών-Καταζητούνται άλλοι έξι
Αναγνωρίστηκαν 98 θύματα τράφικινγκ αλλά υπήρξαν μόνο 14 καταδίκες-«Χάνουμε τις μαρτυρίες»
Στις 2 Νοεμβρίου ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 34χρονος για την απόπειρα φόνου στην Πάφου
Συσσώρευση νερού παρατηρείται στον αυτοκινητόδρομο-Προσοχή συστήνει η Αστυνομία
Συνωστισμός υποψηφίων για τις 89 θέσεις Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών
Απαντά για τις «ανέσεις» του νέου κτιρίου η Νομική Υπηρεσία-Επανέρχεται ο Ελεγκτής
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για κακόβουλη ζημιά σε ποδοσφαιρικό αγώνα
Η αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων από ΠτΔ παρατείνει την εσωστρέφεια στην Αστυνομία
Νέο καμπανάκι GRECO για την Κύπρο-«Θεσμικές ατέλειες διαβρώνουν την καταπολέμηση διαφθοράς»