Το BBC έκανε σεξιστικό σχόλιο για την παραίτηση της Πρωθυπουργού της Ν. Ζηλανδία

Έπειτα από κατηγορίες για σεξισμό, το BBC παραδέχθηκε ότι ο τίτλος σε μια είδηση αναφορικά με την παραίτηση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, ήταν «ακατάλληλος».

Η 42χρονη ανακοίνωσε χθες ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά της στις αρχές Φεβρουαρίου ύστερα από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, λέγοντας ότι «δεν έχει πλέον την ενέργεια» για μια νέα θητεία.

Καλύπτοντας την είδηση, το BBC World κοινοποίησε στη συνέχεια ένα άρθρο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «Η Τζασίντα Άρντερν παραιτείται: μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;».

Η φράση προκάλεσε σάλο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για σεξισμό. «Γρήγορα αναγνωρίσαμε ότι ο αρχικός τίτλος δεν ήταν κατάλληλος και τον αλλάξαμε. Διαγράψαμε επίσης το σχετικό tweet» με το άρθρο, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του BBC στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι ντροπή»

«Σε ποιον κόσμο ζείτε;» διερωτήθηκε ένας οργισμένος χρήστης του Twitter. «Είναι ντροπή, BBCWorld», κατήγγειλε μια άλλη. «Η Τζασίντα Άρντερν υπήρξε για χρόνια ηγέτιδα και διεθνής ηρωίδα. Χάρη σε αυτήν, πολλές άλλες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θα γνωρίσουν μεγαλύτερη επιτυχία. Εκείνη τα έκανε όλα».

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Άρντερν αντιμετώπισε την πανδημία Covid-19, μια φονική ηφαιστειακή έκρηξη και τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας, τη σφαγή 51 πιστών μουσουλμάνων σε ένα τέμενος του Κράισττσερτς από έναν ρατσιστή υπέρμαχο της υπεροχής της λευκής φυλής το 2019.

Πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό, έχοντας κοσμήσει εξώφυλλα των περιοδικών Vogue και Time, απολαμβάνει εδώ και καιρό ποσοστά αποδοχής ρεκόρ και στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα μέσα ενημέρωσης ορισμένες φορές μιλούν ακόμη και για "Jacindamania", για «μανία για την Τζασίντα».

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Θρίλερ με μοντέλο στο Ντουμπάι-Εξαφανίστηκε μετά από πάρτι και βρέθηκε μέρες μετά ετοιμοθάνατη
Ενώπιον του Δικαστηρίου οδηγείται ο Ιμάμογλου-Στους δρόμους οι Τούρκοι για τη σύλληψή του
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός στο Νέο Μεξικό μετά από πυροβολισμούς-Αναφορές για θύματα
Συνεχίζεται το χάος στην Τουρκία-Επεισόδια σε πολλές πόλεις στις διαδηλώσεις για Ιμάμογλου
Ήχησαν σειρήνες στην Ιερουσαλήμ-Οι IDF αναχαίτισαν πύραυλο που εκτόξευσε η Υεμένη
Ισόβια κάθειρξη για 29χρονο στη Βρετανία που επιχείρησε να ανατινάξει μαιευτήριο
Καλά ο πάπας Φραγκίσκος αλλά με πρόβλημα ομιλίας-«Πρέπει να μάθει και πάλι να μιλά»
Άκυρη η απόφαση που χαρακτηρίζει την Τουρκία “ασφαλή τρίτη χώρα”
ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Σκοτώθηκαν 669 παιδιά και τραυματίστηκαν 1833, τρία χρόνια στην Ουκρανία
Διαπραγματεύεται συμβόλαιο για τη διαίρεση εδαφών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ο Τραμπ