Νέα σημεία διέλευσης ζητούν στα κατεχόμενα, λόγω συμφόρησης στον Άγιο Δομέτιο

Στη συμφόρηση που επικρατεί στα σημεία διέλευσης και ιδιαίτερα στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου αναφέρεται στο σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία του «υπουργείου τουρισμού», το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου καταγράφηκαν 3 εκατομμύρια 504 χιλιάδες 88 διελεύσεις από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα και 993 χιλιάδες 794 από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.

Η Ρεσμιγιέ Τσαναλταϊ, «υπεύθυνη της επιτροπής για το θέμα των οδοφραγμάτων» της «πρωθυπουργίας» είπε σε δηλώσεις της ότι ο στόχος είναι να παρέχονται διευκολύνσεις για τις διελεύσεις στα οδοφράγματα και πρόσθεσε ό,τι προς το σκοπό αυτό θα προσληφθούν 27 άτομα.

Η κ. Τσαναλτάϊ πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έγιναν νέα βήματα για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες που διενεργούνται στα σημεία διέλευσης.

Αναφέροντας ότι ο κύριος σκοπός είναι η «να υπάρξουν διευκολύνσεις στα υφιστάμενα σημεία διέλευσης, είπε  ότι αναμένεται άδεια από τις Βρετανικές Βάσεις προκειμένου να γίνει επέκταση της γέφυρας στο χωριό Πέργαμος.  Για το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, είπε ότι έγιναν ρυθμίσεις στις καμπίνες, στο δίκτυο υπολογιστών και στο διαδίκτυο.

«Οι εργασίες έχουν επιταχυνθεί. Σε 1,5 μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να υπάρξει αποσυμφόρηση. Μόλις γίνει πρόσληψη και του νέου προσωπικού, θα υπάρξει αποσυμφόρηση τουλάχιστον στο σημείο που αφορά στο βόρειο τμήμα. Ωστόσο, δεν είναι επαρκής να γίνονται βήματα μόνο από την τουρκοκυπριακή πλευρά για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Πρέπει να γίνουν τα αντίστοιχα βήματα και από το νότο», δήλωσε η κ. Τσαναλτάι.

Εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και καταστηματάρχες, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα, συμφωνούν στην ανάγκη για το άμεσο άνοιγμα περισσότερων οδοφραγμάτων στο νησί, κυρίως στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Σε φάση σχεδιασμού και αναμονής για το Κυπριακό η Λευκωσία-Όσα τέθηκαν ενώπιον του Εθνικού
Παίρνουν παράταση οι αποφάσεις για Euroasia-Έτοιμη στα μέσα Νοεμβρίου η μελέτη
Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου-Ενημέρωσε τους αρχηγούς ο ΠτΔ
Σε εξέλιξη το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους αρχηγούς για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος
Οι όροι που θέτει για απεσταλμένο και Τριμερή ο Τατάρ
Προκαλεί ο Ουστέλ-«Δεν θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι για λύση ομοσπονδίας»
Καλούν τον ΠτΔ στη Βουλή οι βουλευτές για επιτόκια-«Να έρθει να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες πολιτικές»
Πιέζει για αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Ερντογάν-«Το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να το αναγνωρίσει πρώτο»
Στους νέους και τις γυναίκες επικεντρώθηκε η συνάντηση ε/κ και τ/κ κομμάτων
Στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Κρατών Μελών Συμβουλίου της Ευρώπης η ΠτΒ