Νέα σημεία διέλευσης ζητούν στα κατεχόμενα, λόγω συμφόρησης στον Άγιο Δομέτιο

Στη συμφόρηση που επικρατεί στα σημεία διέλευσης και ιδιαίτερα στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου αναφέρεται στο σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία του «υπουργείου τουρισμού», το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου καταγράφηκαν 3 εκατομμύρια 504 χιλιάδες 88 διελεύσεις από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα και 993 χιλιάδες 794 από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές.

Η Ρεσμιγιέ Τσαναλταϊ, «υπεύθυνη της επιτροπής για το θέμα των οδοφραγμάτων» της «πρωθυπουργίας» είπε σε δηλώσεις της ότι ο στόχος είναι να παρέχονται διευκολύνσεις για τις διελεύσεις στα οδοφράγματα και πρόσθεσε ό,τι προς το σκοπό αυτό θα προσληφθούν 27 άτομα.

Η κ. Τσαναλτάϊ πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έγιναν νέα βήματα για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες που διενεργούνται στα σημεία διέλευσης.

Αναφέροντας ότι ο κύριος σκοπός είναι η «να υπάρξουν διευκολύνσεις στα υφιστάμενα σημεία διέλευσης, είπε  ότι αναμένεται άδεια από τις Βρετανικές Βάσεις προκειμένου να γίνει επέκταση της γέφυρας στο χωριό Πέργαμος.  Για το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, είπε ότι έγιναν ρυθμίσεις στις καμπίνες, στο δίκτυο υπολογιστών και στο διαδίκτυο.

«Οι εργασίες έχουν επιταχυνθεί. Σε 1,5 μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να υπάρξει αποσυμφόρηση. Μόλις γίνει πρόσληψη και του νέου προσωπικού, θα υπάρξει αποσυμφόρηση τουλάχιστον στο σημείο που αφορά στο βόρειο τμήμα. Ωστόσο, δεν είναι επαρκής να γίνονται βήματα μόνο από την τουρκοκυπριακή πλευρά για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Πρέπει να γίνουν τα αντίστοιχα βήματα και από το νότο», δήλωσε η κ. Τσαναλτάι.

Εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και καταστηματάρχες, με δηλώσεις τους στην εφημερίδα, συμφωνούν στην ανάγκη για το άμεσο άνοιγμα περισσότερων οδοφραγμάτων στο νησί, κυρίως στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου