Ολοκληρώνει το έργο της Ζέτας ο Πρόεδρος-Συγκάλεσε σύσκεψη για τον κατώτατο μισθό

Συσκέψεις, σημαντικές συναντήσεις, τελετή διορισμού του 1ου Υφυπουργού Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαπιστευτήρια Πρέσβεων και εγκαίνια έργων που ανεγέρθηκαν προς όφελος της κοινωνίας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του γραφείου τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στις 9:15 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή διορισμού του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιάννη Τουμαζή.

Με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός για τη μεταρρύθμιση του κυβερνητικού σχήματος, ο οποίος αποτελούσε σημαντικό μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, που περιελάβανε τη δημιουργία πέντε Υφυπουργείων.

Στις 11:00 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού  αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Δημητρίου και τη Γραμματέα κα Γιαννούλα Κυριακίδου και τον Πρόεδρο του  ΕΠΟΕ ΕΟΣΕΚ κ. Αντώνη Χρυσοστόμου, οι οποίοι θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χρηματικές επιταγές προς στήριξη των πυρόπληκτων των ορεινών περιοχών Λάρνακας και Λεμεσού.

Την Τρίτη, 5 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σύσκεψης για τον κατώτατο μισθό και τη γονική άδεια. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εργοδοτικές οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ  και ΔΕΟΚ.

Η εισαγωγή εθνικού κατώτατου μισθού αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, η οποία παρά το γεγονός ότι έφθασε στο τελικό στάδιο, εντούτοις δεν ολοκληρώθηκε, λόγω του αδόκητου θανάτου της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στις 7:30 το βράδυ της ίδιας μέρας, o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγκαινιάσει το Κέντρο του Πολίτη, στην Ξυλοφάγου.

Την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, στις 9:15 o Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ κα Ελίζα Φερέιρα. Η συνάντηση θα γίνει στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών.

Στις 10:45 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί τα διαπιστευτήρια των Πρέσβεων της Λιβύης, της Σλοβακίας και της Κούβας, ενώ στις 7:30 το βράδυ θα εγκαινιάσει το περιφερειακό αθλητικό στάδιο της ΔΟΞΑΣ, στην Περιστερώνα.

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου, στις 10:15 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Οικονομικών και της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε.

Δειτε Επισης

Ν. Αναστασιάδης: Στήριξα Χριστοδουλίδη στον δεύτερο γύρο, θα ήταν καταλυτικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ σε μια συγκυβέρνηση
Η αποχώρηση Σιζόπουλου, η διάδοχος κατάσταση και ο ελέφαντας που βολτάρει στην ΕΔΕΚ
Κολλημένοι στα κατεχόμενα-«Δεν τηρήθηκε καμιά υπόσχεση προς Τ/κ»
Μεταβαίνει στο Βατικανό για την κηδεία του Πάπα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Μ. Ραουνά: Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί γεωπολιτική επένδυση
Ελπίδα ΠτΔ ότι το Μαυροβούνιο θα ολοκληρώσει διαπραγματεύσεις με ΕΕ στην Κυπριακή Προεδρία
Την 1η Ιουνίου οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, μέχρι τις 5 Μαΐου η υποβολή υποψηφιοτήτων
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Την συμμετοχή της Κύπρου στην EXPO 2027 ανακοίνωσε από το Βελιγράδι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Αχυράνθρωπους του Σιζόπουλου θεωρεί ο Παπαδάκης αυτούς που φημολογούνται για διάδοχοι-«Μασκαραλίκια»