Σκέψεις για επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους-Αναμένονται νέα εμβόλια το φθινόπωρο

Προβληματισμός επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας, μετά την έξαρση κρουσμάτων που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα, ενώ παράλληλα γίνονται σκέψεις για επαναφορά της μάσκας σε κλειστούς χώρους. 

Την ίδια ώρα, έξαρση κρουσμάτων παρατηρείται και σε πολλές χώρες τη συγκεκριμένη περίοδο. Συγκεκριμένα, έξαρση έχει σημειωθεί σε Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία και Ελλάδα. 

Μιλώντας στο Kρατικό ραδιόφωνο, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι μετά την επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τον αριθμό των νοσηλειών, θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.  

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αύξησης των ελέγχων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα ληφθεί απόφαση για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού.

Σημείωσε, ακόμη, ότι στο παρόν στάδιο δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ από την πλευρά της το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Μαρία Κολιού, ανέφερε πως το ενδεχόμενο να επαναφερθεί το μέτρο της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, είναι μια σκέψη, αλλά πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η μετάλλαξη κυρίως οι νοσηλείες, οι οποίες είναι αυτές που καθορίζουν την κατάσταση. 

Μιλώντας στην Κρατική τηλεόραση η κ. Κολιού δήλωσε πως το φθινόπωρο αναμένονται νέα εμβόλια, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις παραλλαγές. 

«Πρόκειται για μια νέα παραλλαγή της Όμικρον. Είναι μετάλλαξη της Όμικρον και δεν την καλύπτουν τα εμβόλια, κάθε νέα μετάλλαξη έχει αλλαγές. Ελπίζουμε ότι το φθινόπωρο θα έχουμε νέα εμβόλια. Αυτό έχει πει και η Pfizer, η οποία είναι η κύρια παραγωγός των mRNA εμβολίων. Αυτή τη στιγμή, προσανατολίζονται στο να φτιάξουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα καλύπτει διάφορες παραλλαγές του ιού για να μπορεί να έχει πιο καλή αποτελεσματικότητα». 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «παρόλο που το κράτος δεν επιβάλλει τη μάσκα σε κλειστούς χώρους, η κοινή λογική λέει ότι πρέπει να τη βάζουμε. Δηλαδή, έχουμε ακούσει πολλά κρούσματα αυτές τις ημέρες. Εφόσον είμαστε σε κλειστούς χώρους, πρέπει οπωσδήποτε να μπαίνει η μάσκα». 

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Κλειστό τμήμα οδικού δικτύου για Γ΄ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος στη Δρομολαξιά
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Πλαστικά παιγνίδια, και άλλα προϊόντα με επικίνδυνα χημικά στην αγορά της ΕΕ
Σειρά εργασιών στον αυτοκινητόδρομο την Τετάρτη και το Σάββατο
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
Καταζητείται 37χρονος για υπόθεση κλοπής στην Αγία Νάπα