Πράσινο για νέο δεκαώροφο κτήριο εμπορικής χρήσης στη Λεμεσό

Με μια νέα εμπορική ανάπτυξη θα εμπλουτιστεί η πόλη της Λεμεσού. Αφορά δεκαώροφο κτήριο συνολικού ύψους 73 μέτρων, το οποίο έλαβε από την Περιβαλλοντική Αρχή το πράσινο φως για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών που προγραμματίζει η εταιρεία Avalanti Holding Ltd.

Κοντά στο λιμάνι και την μαρίνα

Συγκεκριμένα, χωροθετείται στην ενορία Ομονοίας του Δήμου Λεμεσού, πέντε χιλιόμετρα νότιο δυτικά του ιστορικού κέντρου, 600 μέτρα από το νέο Λιμάνι και λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από τη μαρίνα Λεμεσού. Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως εμπορική, αφού το προτεινόμενο κτήριο εφάπτεται της λεωφόρου Ομονοίας και της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ.  

 

Τι θα περιλαμβάνει

Όσον αφορά τις λειτουργίες του κτηρίου, θα αφορούν εμπορική και γραφειακή χρήση με στόχο την κάλυψη των αναγκών που δημιουργούνται για στέγαση των επαγγελματιών, κυρίως του τομέα των υπηρεσιών αλλά και του λιανικού εμπορίου.

Διαβάστε ακόμα: 

Επιτάχυνση δράσεων για να γίνει τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος

Φωτοβολταϊκά, θερμομονώσεις, ηλιακοί: Πόσα θα εξοικονομήσετε 

Οι αυτοκινητόδρομοι που θα μειώσουν το κυκλοφοριακό χάος στη Λευκωσία 

Το δεκαώροφο κτήριο θα περιλαμβάνει κυρίως γραφεία και καταστήματα και οι χώροι αυτοί θα παρέχουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την ευημερία των επαγγελματιών και του προσωπικού τους, καθώς και για την άνετη εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Αναλυτικότερα, το κτήριο θα αποτελείται από:

  • Γραφεία (1ο – 9 ο όροφο)
  • Τρεις υπόγειους χώρους
  • Ισόγειο
  • Δύο ορόφοι υπηρεσιών
  • Μεσοπάτωμα
  • Επίπεδο μηχανολογικών εγκαταστάσεων

Ο ένας εκ των δύο ορόφων υπηρεσιών, θα περιλαμβάνει ενιαίο χώρο με καφετέρια, τραπεζαρία και χώρο εκδηλώσεων καθώς και κοινόχρηστους χώρους.

Ο δεύτερος όροφος υπηρεσιών, θα περιλαμβάνει γραφείο συντήρησης, γραφεία διαχείρισης και συντήρησης, παιδική χαρά και γυμναστήριο. Υπολογίζεται ότι, οι γραφειακοί χώροι, θα έχουν την δυνατότητα εργοδότησης 328 ατόμων.  

Το ισόγειο θα περιλαμβάνει εξωτερικό χώρο με 10 θέσεις στάθμευσης οχημάτων, χώρους πρασίνου και σιντριβάνι με πλατεία.

Ο ισόγειος χώρος του κτηρίου θα περιλαμβάνει τον χώρο υποδοχής, κατάστημα και χώρους λιανικής πώλησης, κοινόχρηστους χώρους  και μηχανοστάσιο πυρασφάλειας.

Το συνολικό εμβαδόν των τεμαχίων ανέρχεται στα 2,709 τ.μ. με το ποσοστό κάλυψης του τεμαχίου του προτεινόμενου έργου στο 65%.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση, ο πληθυσμός που θα φιλοξενείται στο έργο εκτιμάται μεταξύ 650 – 1500 ατόμων την ημέρα.