Ο νόμος του Φαμπιάνο και της… βόρειας εξέδρας που ίσχυσε και στον μεγάλο τελικό

Τρεις φορές κρίθηκαν τίτλοι και προκρίσεις τα τελευταία χρόνια για την Ομόνοια στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με όλες, να έχουν νικητές τους πράσινους, μπροστά στη βόρεια εξέδρα του ΓΣΠ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Φαμπιάνο.

Η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, ήταν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, τη σεζόν 2020-21, όταν η Ομόνοια κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα, στην διαδικασία των πέναλτι με σκορ 4-2 και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η δεύτερη φορά, ήταν στην αρχή της φετινής χρονιάς, όταν και πάλι η Ομόνοια κέρδισε με σκορ 3-2 στα πέναλτι, σηκώνοντας το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Το ίδιο συνέβη και στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Εθνικό, όταν η Ομόνοια και πάλι επέλεξε την βόρεια εξέδρα για να εκτελεστούν τα πέναλτι, με τον Φαμπιάνο να αποκρούει δύο από τα επτά που εκτελέστηκαν και δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του.

Σημειώνεται ότι η Ομόνοια πήρε την πρόκριση στην ίδια διαδικασία και απέναντι στην Φλόρα Ταλίν, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, τη φετινή σεζόν, ωστόσο ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη στην Εσθονία.

Ως εκ τούτου, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, πως όταν η Ομόνοια πηγαίνει στην διαδικασία των πέναλτι, αρνείται να χάσει, αφού κάτω από τα δοκάρια της έχει ένα σπουδαίο τερματοφύλακα. Ακόμα κι απέναντι στον Εθνικό, που πολλοί θεωρούσαν ότι θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για τους πράσινους, φάνηκε πόσο χρειάζεται η Ομόνοια τον Φαμπιάνο. 

Η ομάδα της Άχνας, ίσως αν έβρισκε μπροστά της ένα άλλο τερματοφύλακα, να τα κατάφερνε να πάρει τον τίτλο και να έγραφε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της, όμως με τον Φαμπιάνο απέναντί της, οι πιθανότητες της ήταν αισθητά μειωμένες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε μετά την τελευταία εκτέλεση πέναλτι του νεαρού Χαραλάμπους, που χάρισε τον τίτλο στους πράσινους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: