Ζήτησε τα ρέστα για ισραηλινή στρατιωτική άσκηση στην Κύπρο ο Τσαβούσογλου

Μετά το πέρας της χθεσινής επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ισραήλ, η κρατική ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι από τουρκικής πλευράς εκφράσθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα προς την ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με επικείμενη ισραηλινή στρατιωτική άσκηση που πρόκειται να λάβει χώρα επί κυπριακού εδάφους.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ίδια πηγή, στο πλαίσιο ευρείας στρατιωτικής άσκησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ισραήλ, τις επόμενες ημέρες ισραηλινές μονάδες καταδρομών θα πραγματοποιήσουν άσκηση στην Κύπρο, κατά την οποία θα συμμετέχουν και «πολλά πολεμικά αεροσκάφη», χωρίς να αναφερθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κατά το στάδιο της προετοιμασίας της άσκησης στην Κύπρο, η τουρκική πλευρά ζήτησε να λάβει διευκρινίσεις από το Ισραήλ σχετικά με τον σκοπό της άσκησης.

Όπως ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό μέσο, η ισραηλινή πλευρά λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα αναθέρμανσης των διμερών τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, «μετέφερε μηνύματα σε ανώτατα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για άσκηση εγχώριου χαρακτήρα και ότι δεν ενέχουν οιοδήποτε άλλο περιεχόμενο». 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Συζήτησαν τη συμμετοχή στο ΕΛΚ Πρόεδρος και ΔΗΣΥ-Δεν εκφράστηκε παράπονο για απόρριψη νομοσχεδίων
Αποζημιώσεις στην οικογένεια Παπακώστα για παραβίαση του δικαιώματος αυλισμού
Αννίτα Δημητρίου: Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ να το προστατεύσουμε
Άλλα ο υπουργός Ενέργειας, άλλα η New Med Energy για την εκμετάλλευση του «Αφροδίτη»
Ολοκληρώνει το πόθεν έσχες η Βουλή-Συνεχίζουν να εξαιρούνται δικαστές και Εισαγγελείς
Ενέκρινε νομοσχέδιο για φορολογικές εκπτώσεις σε επιχειρήσεις το Υπουργικό
Φήμες για διορισμό του επικεφαλής της ΜΙΤ ως υπεύθυνου για το Κυπριακό
Στην Άγκυρα ο Τατάρ για την ορκωμοσία του Ερντογάν
Πράσινο Υπουργικού για σχέδιο δράσης για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση
Συζήτηση τροπολογιών Χαραλαμπίδου από υποεπιτροπή ΟΑΣΕ