Δέχθηκε την Cederfelt στο Προεδρικό ο Αναστασιάδης-«Μηδενική ανοχή στη διαφθορά»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κα Margareta Cederfelt και αντιπροσωπεία του Οργανισμού.  

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς και η προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας εμπεδώνοντας το κράτος δικαίου στον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε την κα. Cederfelt για τις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμετώπιση της διαφθοράς, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση ενισχύει την πολιτική της για μηδενική ανοχή λαμβάνοντας μέτρα, διαμορφώνοντας νομοθετήματα πρόληψης και πάταξης του φαινομένου και καταρτίζοντας Εθνική Στρατηγική κατά της Διαφθοράς, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συγκροτημένου, ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης.

Μέσα από την έγκριση νομοθετημάτων και μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως είναι για παράδειγμα η  σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, έχει αρχίσει να ενδυναμώνεται το νομοθετικό πλαίσιο για πάταξη της διαφθοράς, ανέφερε ο Πρόεδρος.  

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, την κα. Cederfelt για τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού.

Επιπρόσθετα αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις που προκαλούνται στην παγκόσμια οικονομία.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κύπρος, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμμορφώνεται σε όλες τις υποχρεώσεις της ως μέλος του ΟΑΣΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε επίσης τη συμβολή του ΟΑΣΕ στη διασφάλιση συνθηκών διαρκούς ειρήνης και ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των κρατών – μελών του.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Αντιπρόεδρο της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και  Ειδική Αντιπρόσωπο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, βουλεύτρια του ΑΚΕΛ κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου για την πρωτοβουλία της να διοργανωθεί στην Κύπρο  Διεθνές Συνέδριο της Κ.Σ ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της διαφθοράς.  

Δειτε Επισης

Μπερδεύεται η εικόνα στο ΔΗΚΟ ενόψει υποβολής-Ερωτηματικό για οργανωτικό γραμματέα
Έγινε το πρώτο βήμα για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό-Βλέπει προοπτικές ο Πρόεδρος
«Ναι» Υπουργικού στο Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής
Ενέκρινε το νομοσχέδιο για την τηλεργασία το Υπουργικό-Οδηγείται στη Βουλή
Βάζουν στην... πρίζα τα οχήματα των κρατικών αξιωματούχων-Τι αλλάζει
«Αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο Ερντογάν στα κατεχόμενα»
Ο Στιούαρτ ενημέρωσε Ολλανδούς αξιωματούχους για τις δράσεις του ΟΗΕ στην Κύπρο
Τι προνοεί το νέο «πρωτόκολλο συνεργασίας» Τουρκίας-ψευδοκράτους
«Δόθηκαν 32 εκατομμύρια σε μη δικαιούχους στην πανδημία»-Όσα εντόπισε ο Γ. Ελεγκτής
Μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένει ο Πρόεδρος ΠΕΠ εξαγγελίες για προσφυγική πολιτική