Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ομόνοιας και τα εγγυημένα λεφτά που βάζει στο ταμείο της

Την κατάκτηση του 15oυ τροπαίου στην ιστορία της πανηγυρίζει η Ομόνοια, η οποία κέρδισε στη διαδικασία 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι τον Εθνικό Άχνας, στον μεγάλο τελικό.  

Μαζί με το τρόπαιο, η ομάδα της Λευκωσίας εξασφάλισε συμμετοχή στα πλέι οφ του Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει πως θα έχει σίγουρη παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο. 

Συγκεκριμένα, εάν η Ομόνοια δεν καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση, τότε θα μπει στην κληρωτίδα για τους ομίλους του Conference League. 

Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, στην περίπτωση που η Ομόνοια εξασφαλίσει είσοδο στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, τα εγγυημένα έσοδα θα ανέρχονται περίπου στα τεσσερισήμισι εκατομμύρια. Υπενθυμίζεται ότι στο Europa League, οι νίκες ισοδυναμούν με 630.000 ευρώ και οι ισοπαλίες 210.000.

Επιπλέον, σε περίπτωση που το τριφύλλι αποκλειστεί και θα βρεθεί στους ομίλους του Conference League, τότε θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό περίπου στα 2.940.000 ευρώ, ένα ποσό που, μαζί με τα εισιτήρια των αγώνων, χορηγίες και market pool, πολύ πιθανό να φθάσει τουλάχιστον το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η νίκη στους ομίλους, είναι 500.000 και η ισοπαλία 166.000.