Εξηγήσεις για τις απελάσεις Τ/κ από την Τουρκία ζητούν κόμματα στα κατεχόμενα

Εξηγήσεις από το «υπεξ» σχετικά με τις απελάσεις Τ/κ από την Τουρκία και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να μην συμβούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, ζητούν τ/κ κόμματα. Το «υπεξ» απαντά, παρέχοντας κάλυψη στην Τουρκία.

Το «υπεξ» ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία δεν έχει υποχρέωση να δηλώνει στο ψευδοκράτος τους λόγους, για τους οποίους η Άγκυρα προχωρά στην απέλαση των Τ/κ. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι οι "πολίτες" του ψευδοκράτους μπορούν να εισέρχονται στην Τουρκία χωρίς τουριστική θεώρηση.

Για το ζήτημα των απελάσεων, το «υπεξ» αναφέρει ότι λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Ασίμ Ακάνσοϊ, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει την άποψη ότι το ψευδοκράτος δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση του προβλήματος των απελάσεων.

«Η γεωγραφία στην οποία ζούμε απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κράτος δικαίου συνθλίβεται και ξεχωρίζουν οι αυταρχικές συμπεριφορές και οι αποφάσεις παρωχημένων νοοτροπιών. Έχουμε δει πολλά παραδείγματα το τελευταίο διάστημα», αναφέρει ο κ. Ακάνσοϊ.

Το προηγούμενο διάστημα οι τουρκικές αρχές απέλασαν τους Αλί Μπιζντέν, Αχμέτ Αν, Αλί Κισμίρ και Οκάν Νταγλί με τη δικαιολογία ότι συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Ιδού οι χορηγίες των κομμάτων για το 2024-ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έλαβαν 1,98 εκατ. και 1,62 εκατ. ευρώ αντίστοιχα
Αυτή είναι η Πολιτική Γραμματεία της Γυναικείας Έπαλξης της ΔΗΠΑ
Σημαντικό θεωρεί τον διάλογο με τους Τούρκους ο Πρόεδρος-Κυρίως για περιφερειακά θέματα η συζήτηση με Γιλμάζ
Η εκδοχή ο Τατάρ για Γενεύη-«Εγώ ζήτησα τη συνάντηση, είμαι αυτός που κρατάει ενεργές τις 12 τεχνικές επιτροπές»
«Ξεκαθάρισμα» εκλογικών προτάσεων στη Βουλή-«Δεν αλλάζει η κατανομή εδρών, αλλάζει ο εκλογικός χάρτης»
Eνίσχυση διμερών σχέσεων, Κυπριακό, Μ. Ανατολή, Ουκρανία στις επαφές ΥΠΕΞ στη Ρώμη
Με πρωτοβουλία Φουρλά προβαίνει σε δήλωση για το Κυπριακό η Ρομπέρτα Μέτσολα
Επαφές ΥΠΕΣ με τοπικούς άρχοντες στην Πάφο για τα συμπλέγματα
Έμαθε «λίο» πώς λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο και ήρθε στην κυπριακή Βουλή για ξενάγηση ο Φειδίας
Ο Τατάρ ετοιμάζεται να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές»