Ο φόβος στη διερεύνηση των θανάτων Ίριδας και Μαλένας-Ποια εμπόδια θα βρουν οι Αρχές

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι θάνατοι της Μαλένας το 2019 και της μικρής Ίριδας στην Πάτρα, το 2021.

Σήμερα ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας προσπαθεί να εξηγήσει τις δυσκολίες που κρύβονται στη διερεύνηση των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας. Όπως λέει αν τους χορηγήθηκε τοξική ουσία και αυτή ήταν πολύ δραστική, ίσως να μην εντοπιστεί παρά το μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που έχει επιστρατευτεί.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τον φασματογράφο, που πρόκειται να ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Για το μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας που επιστρατεύεται για τον εντοπισμό ουσιών.

«Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το υψηλής τεχνολογίας μηχάνημα, είναι ότι υπάρχουν εξειδικευμένα άτομα που μπορούν να βελτώσουν την ποιότητα της δουλειάς τους μέσα από αυτά τα μηχανήματα. Δεν πρόκειται για ένα μηχάνημα αλλά για μία συστοιχία, είναι μία σειρά συσκευών που η πρώτη διάταξη είναι αυτή που διαχωρίζει τις ουσίες μεταξύ τους. Οι ουσίες πρέπει να ξεχωρίσουν και μετά χρειάζεται ένας ανισχευτής ο οποίος, χρησιμοποιεί κάποιες φυσικοχημικές ιδιότητες των ουσιών που υπάρχουν μέσα στο δείγμα», ανέφερε αρχικά.

«Χρησιμοοιούμε μία τεχνική που ονομαζεται χρωματογραφία, και το δείγμα το βάζουμε σε ένα σημείο, και κινείται είτε με το βάρος του είτε τριχοειδικά φαινόμενα, πάνω σε ένα υπόστρωμα το οποίο, έχει διαφορετικό ρυθμό κατακράτησης των διαφόρων ουσιών»,

«Στην συνέχεια αυτές οι ουσίες απελευθερώνονται και μπορούμε να μετρήσουμε είτε την ένταση του φωτός, είτε την απορρόφηση, είτε την εκπομπή και διάφορα άλλα φαινόμενα. Αυτή τη στιγμή η καλύτερη τεχνολογία, είναι μέσω του βάρους του μορίου, και αυτά τα μηχανήματα ονομάζονται φασματογράφοι. Το κλασικό είναι να έχουμε πρότυπες ουσίες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν έχουμε το δείγμα ζώντανό είναι πιο εύκολο, είναι δύσκολο σε πτωματικό υλικό εκταφής να γίνει καθώς θα πρέπει να αντιληφθούμε, σε ποιόν ιστό θα μπορούσε να βρεθεί η ουσία και να τον απομονώσουμε. Μπορούμε να βρούμε το φάρμακο που έχει χορηγηθεί από τις τρίχες ή από τα οστά, ή στα όργανα υψηλής αιμάτωσης, όπως είναι ο μυελός των οστών. Εάν η τοξικη ουσία ήταν πολύ δραστική, μπορεί και να μην είναι δυνατόν να ανιχνευθεί», ξεκαθάρισε.

Πηγή: in.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Ήμασταν σαν οικογένεια» υποστηρίζει η 45χρονη για τον 74χρονο που την πυροβόλησε
Δεκατριάχρονη γέννησε σε τουαλέτα νοσοκομείου χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος
Ξεσκονίζουν το παρελθόν του 40χρονου αστυνομικού που εξέδιδε γυναίκα-Ψάχνουν και άλλα πιθανά θύματα
Στην Κύπρο ο Κασσελάκης-Θα έχει επαφές με αρχηγούς κομμάτων
Πέθανε ο Ακριβός Τσολάκης-Είχε διερευνήσει τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της Helios
Δύο χρόνια κράτησε ο εφιάλτης της 34χρονης από τον αστυνομικό-«Με χτυπάει, θέλει να με σκοτώσει»
Συγκρατημένα αισιόδοξος μετά τη συνάντηση με Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Δυο χρόνια κράτησε ο εφιάλτης της 40χρονης στα χέρια του αστυνομικού-Πώς τον έπιασαν
Δεκατριάχρονη γέννησε σε τουαλέτα νοσοκομείου-Νόμιζαν ότι είχε τυμπανισμό
Αστυνομικός στην Ελλάδα συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση