Συγκλονίζει ο δήμαρχος του Κιέβου-«Μπορεί να πεθάνουμε αλλά δεν θα παραδοθούμε ποτέ»

Στη χειρότερη περίπτωση θα πεθάνουμε αλλά δεν θα παραδοθούμε ποτέ», δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενώ τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να περικυκλώσουν την πόλη του. «Ως δήμαρχος του Κιέβου, σας υπόσχομαι ένα πράγμα, ποτέ οι Ρώσοι δεν θα μπουν στο Κίεβο», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Κογκρέσο των τοπικών και περιφερειακών αρχών, τη συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης που εκπροσωπεί τους τοπικούς αιρετούς και έχει την έδρα του στο Στρασβούργο.

«Οχυρώσαμε κάθε κτίριο, κάθε δρόμο, κάθε γωνιά της πόλης. Θα αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε την πόλη μας και το μέλλον μας. Δεν θα γονατίσουμε», πρόσθεσε. «Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα πεθάνουμε αλλά δεν θα παραδοθούμε ποτέ». Ο πρώην πυγμάχος κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν «οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά» την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας. «Χρειαζόμαστε όπλα, πολεμάμε έναν από τους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  

Σήμερα, επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε κτίριο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών στο Κίεβο, προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Την Κυριακή, ρωσικός πύραυλος έπεσε σε εμπορικό κέντρο της πόλης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων. Σύμφωνα με τη Μόσχα, το εμπορικό κέντρο «δεν λειτουργούσε» και χρησίμευε ως αποθήκη όπλων. Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας στην ουκρανική πρωτεύουσα ισχύει από το βράδυ της Δευτέρας έως το πρωί της Τετάρτης, η τρίτη από την έναρξη του πολέμου. Το Κίεβο παραμένει υπό την απειλή μιας επίθεσης του ρωσικού στρατού, που στρατοπεδεύει στα βορειοδυτικά και ανατολικά προάστιά της.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση, ο Ουκρανός υπουργός Κοινοτήτων και Εδαφών, Ολέκσιι Τσερνίσοφ, ζήτησε από τις «ευρωπαϊκές εταιρείες» που βρίσκονται στη Ρωσία να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα αυτή. «Οι εταιρείες που συνεχίζουν να εργάζονται στη Ρωσία σήμερα, που γεμίζουν τα κρατικά ταμεία, χορηγούν αυτή τη βαρβαρότητα», δήλωσε. «Είναι οι εταιρείες σας. Κάθε φορά που ένα νόμισμα πέφτει στα ταμεία του ρωσικού κράτους, υπάρχουν βόμβες που σκοτώνουν Ουκρανούς πολίτες», επέμεινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται