Συνάντηση και γνωριμία με την εκτελεστική επιτροπή της ΟΕΒ

Την εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων(ΟΕΒ) παρουσιάζει το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού IN Business, στο πλαίσιο του μεγάλου ειδικού αφιερώματός του στα 60 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της ΟΕΒ στο κυπριακό επιχειρείν. 

Η εκτελεστική επιτροπή της ΟΕΒ αποτελείται από 22 μέλη. Στόχος της είναι η προώθηση της στρατηγικής, των σκοπών και των δράσεων της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαβάστε ακόμη:

Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα

7 κορυφαίοι Business Leaders μιλούν για τις πρακτικές ESG

5th Business Leaders Summit: Το ESG στο επίκεντρο των επιχειρήσεων

Χ. Πισσαρίδης: ESG ως μοχλός βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης

Helena Brian: Υπηρεσίες μάρκετινγκ και διαφήμισης σε Κύπρο και εξωτερικό

Το InBusinessNews σας δίνει με τη σειρά του την ευκαιρία να γνωρίσετε τους ανθρώπους που προωθούν και υλοποιούν τις πολιτικές της ΟΕΒ, με στόχο πάντα την ανάπτυξη και την προόδο της επιχειρηματικότητας στο νησί μας. 

Πρόεδρος: Αντώνης Α. Αντωνίου

Κατέχει πτυχίο Bsc (Hons) και μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου κι εργάστηκε για πέντε χρόνια ως βιοχημικός. Ακολούθησαν τρία χρόνια στην British Gas, επίσης στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής συστημάτων. Το 1983 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας ΑΜΕΡ, όπου διετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής μέχρι το 1998.

Την περίοδο 1998 - 2006 ήταν ο senior vice president (operations and systems) της Nielsen στην Ευρώπη και μέλος του ευρωπαϊκού εκτελεστικού διοικητικού συμβουλίου της. Από τον Φεβρουάριο του 2008 έχει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία. Επίσης, από τον Ιούλιο του 2011, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΒ και από τον Ιανουάριο του 2019 αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της. Λόγω της αρμοδιότητάς του ως προέδρου της ομοσπονδίας, προεδρεύει της γενικής συνέλευσης, του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής.

Γενικός διευθυντής: Μιχάλης Αντωνίου

Προΐσταται των υπηρεσιών της ΟΕΒ. Εισηγείται κατευθύνσεις πολιτικής και προωθεί την υλοποίηση των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής των οποίων και είναι ex-officio πλήρες μέλος. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο LLM από τη Νομική Σχολή του Κάρντιφ του Πανεπιστημίου Ουαλίας και άδεια άσκησης της δικηγορίας από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Το 1991 προσελήφθη στην ΟΕΒ ως λειτουργός Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής, το 2000 προήχθη σε  διευθυντή του ομώνυμου τμήματος, το 2007 σε βοηθό γενικό διευθυντή της ΟΕΒ και από τον Φεβρουάριο του 2016 σε γενικό διευθυντή. Βασικό πεδίο δραστηριοτήτων και εξειδίκευσής του είναι η εργατική και κοινωνική νομοθεσία, νομολογία και πρακτική της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργασιακές σχέσεις και η επίλυση συλλογικών διαφορών. Επιπλέον, εκπροσωπεί την ΟΕΒ σε συμβούλια και επιτροπές στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίτιμος πρόεδρος: Δρ. Ανδρέας Πίττας

Σπούδασε ιατρική στο Γκρατς της Αυστρίας και το 1968 του απονεμήθηκε o τίτλος του ιατρού από το Πανεπιστήμιο του Karl-Franz. Έκανε διάφορες μελέτες σε θέματα φαρμακολογίας, μάρκετινγκ και διοίκησης επιχειρήσεων. Ίδρυσε τη Medochemie το 1976, μια φαρμακευτική εταιρεία παραγωγής γενόσημων φαρμάκων, με σκοπό την παροχή προσιτής και υψηλής ποιότητας φαρμακευτικής αγωγής για κάθε άνθρωπο.

Σαράντα χρόνια μετά, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και διαθέτει  χαρτοφυλάκιο προϊόντων γενικής χρήσης υψηλής ποιότητας, που παράγονται στις 13 εγκαταστάσεις παραγωγής που βρίσκονται σε Κύπρο, Βιετνάμ και Ολλανδία. Έχει ετήσιο κύκλο εργασιών γύρω στα €440 εκατομμύρια και εκπροσωπεί το 28% του συνόλου των εξαγωγών της Κύπρου. Επιπλέον, κατέχει εξέχουσες θέσεις σε διακεκριμένους οργανισμούς διεθνώς, ενώ είναι ή υπήρξε μέλος στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων οργανισμών.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΟΕΒ για δύο θητείες, από το 1996 ως το 2000 και από το 2006 μέχρι το 2010. Ως επίτιμος πρόεδρός της έχει δικαίωμα συμμετοχής στις συνεδρίες της εκτελεστικής επιτροπής.

Αναπληρωτής πρόεδρος: Γιώργος Παντελίδης

Είναι συνέταιρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte και μέλος της ηγετικής ομάδας Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατέχει εκτενή εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς στρατηγικής και λειτουργιών, ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογίας. Υπήρξε επικεφαλής σε μεγάλο αριθμό έργων, σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς σε διάφορα πεδία της οικονομίας, όπως, στους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου, ξενοδοχείων, χρηματοοικονομικών και τραπεζικών, καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων, ασφαλιστικών εταιρειών και διαχείρισης επενδύσεων.

Επιπρόσθετα, είναι εγκεκριμένος σύμβουλος του προτύπου ποιότητας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, Investors in People και έχει στηρίξει μεγάλο αριθμό οργανισμών στην πιστοποίηση με αυτό. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες καθοδήγησης σε διάφορους διευθύνοντες συμβούλους και ανώτερους εκτελεστικούς διευθυντές. Σπούδασε hospitality management στο Πανεπιστήμιο του Manchester και κατέχει μεταπτυχιακό (MBA) από το Πανεπιστήμιο του Liverpool και executive diploma ιn leadership από το Harvard University.

 

Πρώτος αντιπρόεδρος: Δηµήτρης Βάκης

Κατέχει πτυχίο πληροφορικής (BSc) και λογιστικής (joint honours)/ fellow chartered accountant (FCA)/ CF. Εργάστηκε στην Touche Ross & Co στο Λονδίνο από το 1984 μέχρι το 1987. Επανήλθε στην Κύπρο το 1987 και εργάστηκε στην εταιρεία Μεταξάς Λοϊζίδης Συρίμης και Σία - τώρα KPMG -, όπου έγινε συνέταιρος το 1991. Σήμερα είναι διοικητικός σύμβουλος της KPMG και υπεύθυνος για ελεγκτικές υπηρεσίες σε διάφορους οργανισμούς.

Διετέλεσε πρόεδρος για δύο θητείες του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου, του οποίου παραμένει μέλος του ΔΣ, ενώ διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΣ της KPMG στην Κύπρο και των πιο κάτω οργανισμών/ ινστιτούτων: Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW), του Συνδέσμου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου, του ΔΣ και της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΕΒ. Διετέλεσε μέλος των ΔΣ του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων και του Κυπριακού Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων.

Αντιπρόεδρος: Λούης Λοΐζου

Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Oxford Brookes του Ηνωμένου Βασιλείου από όπου και απέκτησε πτυχίο ΒΑ in tourism and business administration. Συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Middlesex στην Αγγλία, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) το 1996. Με την επιστροφή του στην Κύπρο εντάχθηκε στο διευθυντικό δυναμικό του Ομίλου Λούης, κατέχοντας για σειρά ετών τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των τουριστικών γραφείων Λούης. Είναι μέλος διαφόρων διοικητικών συμβουλίων, καθώς και άλλων εμπορικών και επιχειρηματικών οργανισμών.

Αντιπρόεδρος: Αντώνης Κουντούρης

Σπούδασε μηχανολογία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Πραγματοποίησε, επίσης, μεταπτυχιακές σπουδές με θεματολογία τη μελέτη θερμομονωτικών προϊόντων στο Τμήμα Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ μηχανολογίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μελετώντας την ανάπτυξη δομικών υλικών από απόβλητα πολυμερών υλικών. Είναι διευθυντικό στέλεχος της οικογενειακής βιομηχανίας Nicolaides & Kountouris Metal Company από το 2009, κατέχοντας τη θέση του υπεύθυνου έρευνας και ανάπτυξης.

Είναι, επίσης, διευθυντής του έργου παραγωγής καινοτόμου οικοδομικού προϊόντος, προερχόμενου από τα πλαστικά βιομηχανικά απόβλητα της εταιρείας, για το οποίο το 2014 έλαβε το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας από την ΟΕΒ στον τομέα Μεταποίησης, καθώς και το βραβείο Οικο-Καιτονομίας της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Οικο-Καινοτομίας Inneon (2016). Επιπλέον, βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Νεολαίας με το Βραβείο Νεολαίας (2016) στον Τομέα Περιβάλλοντος και από το ΕΤΕΚ και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Βραβείο Μηχανικής 2017.

Τέως πρόεδρος: Γιώργος Πέτρου

Σπούδασε μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με ειδίκευση στην οικονομία και τον βιομηχανικό νόμο. Εργάστηκε στις εταιρείες Shell και BP στην Κύπρο και στα κεντρικά γραφεία τους σε Αθήνα και Λονδίνο. Το 1995 ανέλαβε την προεδρία και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της BP Κύπρου, όπου υπηρέτησε μέχρι το 2002. Από το 2003 ανέλαβε μη εκτελεστικός πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας BP Ανατολικής Μεσογείου.

Το 1977 ίδρυσε τη βιοτεχνία κατασκευής πινέλων και ρολών Peta και το 2000 την Peta Plastics, που ειδικεύεται στην παραγωγή πλαστικών ειδών συσκευασίας και φιαλών. Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία πετρελαιοειδών Staroil, που δραστηριοποιείται στη διανομή καυσίμων, ανοίγοντας ιδιόκτητα πρατήρια παγκύπρια. Εξελέγη μέλος του ΔΣ της ΟΕΒ το 2005 και το 2011 υπηρέτησε στην εκτελεστική επιτροπή. Υπήρξε μέλος των επιτροπών βιομηχανίας και καταστατικού. Ανέλαβε αντιπρόεδρος την 1/1/2017 και την 1/1/2019 εξελέγη πρόεδρος της ΟΕΒ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 31/12/2020.

Παύλος Φωτιάδης

Είναι διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης από το 1990. Σπούδασε οικονοµικά στο Harvard University στις ΗΠΑ και διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο Insead Business School στη Γαλλία. Το 2016 εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος των Ζυθοποιών Ευρώπης, ενώ από το 2015 κατείχε τη θέση ενός εκ των δύο αντιπροέδρων της συγκεκριμένης ένωσης. Επίσης, είναι τέως πρόεδρος του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και πρόεδρος του Harvard Club της Κύπρου, ενώ διετέλεσε μέλος διοικητικών συμβουλίων σε διάφορες δημόσιες εταιρείες και οργανισμούς σε Κύπρο και Ελλάδα.

Λύσανδρος Ιωάννου

Είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εστιατορίων, καφετεριών και τροφοδοσίας PHC Franchised Restaurants Public. Είναι απόφοιτος του London School of Economics, εργάστηκε για την Pepsi Cola International ως αντιπρόεδρος marketing (Μέση Ανατολή, Αφρική και Ανατολική Ευρώπη), καθώς και ως περιφερειακός πρόεδρος για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Εργάστηκε, επίσης, στην Procter & Gamble, σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Ευρώπη.

Τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρεία του έχουν αναγνωριστεί επανειλημμένα σε Κύπρο και εξωτερικό: Το 2015 με το ΚΕΒΕ Business Leader Award (Tourism & Hospitality), το 2015 και το 2014 με το Wagamama Time Out Reader’s Choice Award, το 2013 ως Επιχειρηματίας της Χρονιάς από τα Johnny Walker Man of the Year Awards, το 2012 με το Βραβείο Manager of the Year στα IN Business Awards και το 2011 με το Chairman’s Award ως η καλύτερη εταιρεία Pizza Hut στην Ευρώπη.

Θωµάς Καζάκος

Κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητήριου. Είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΕΒ και των διοικητικών συμβουλίων του ΚΕΒΕ.  Έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της Αρχής Λιμένων Κύπρου, είναι επίσης, ο γενικός γραμματέας και διοικητικός σύμβουλος του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Πλοιοκτητών.

Επιπρόσθετα, εκπροσωπεί το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στα διοικητικά συμβούλια του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στο Λονδίνο και της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών στις Βρυξέλλες. Σπούδασε νομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο.

Δηµήτρης Αλετράρης

Είναι διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου και γενικός διευθυντής της επενδυτικής εταιρείας Emma Capital. Είναι απόφοιτος του London School of Economics και chartered accountant. Έχει πολυετή πείρα στη διεύθυνση επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του από την KPMG Λονδίνου και μεταπήδησε στην KPMG Κύπρου. Από το 2004 μέχρι το 2012 υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής της CP Reinsurance Co, ενώ πριν κατείχε τις θέσεις του οικονομικού διευθυντή των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου και της Παγκυπριακής Ασφαλιστικής.

Γιώργος Γεωργίου

Εξειδικεύτηκε στην ηλεκτρολογία και απέκτησε πτυχία bachelor και master of business administration. Το 2005 ίδρυσε την εταιρεία Conergy Cyprus, μετά από συνεργασία με τον γερμανικό κολοσσό στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, Conergy. Το 2011 εξαγόρασε την Conergy Cyprus και σε συνεργασία με τον όμιλο εταιρειών Λανίτης ίδρυσε τον όμιλο εταιρειών Lanitis Green Energy Group.

Το 2014 προχώρησε στο πρώτο εργοστάσιο ανακύκλωσης ελαστικών στην Κύπρο με άδεια περισυλλογής, διαχείρισης και ανακύκλωσης επικίνδυνων αποβλήτων. Το 2016 δημιούργησε το GDL Green Energy Group, αποτελούμενο από εξειδικευμένες εταιρείες παροχής προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με ΑΠΕ και ΕΞΕ και το 2018 συνήψε στρατηγική συμμαχία με ομάδα επενδυτών, ιδρύοντας την CY PV Energy, στην οποία είναι διευθυντής και μέτοχος.

Αυτή την περίοδο συμμετέχει στη δημιουργία του Cyprus Energy Fund, ενός ειδικού επενδυτικού ταμείου για χρηματοδότηση έργων ΑΠΕ και ΕΞΕ, του οποίου είναι executive director. Είναι, ακόμα, πρόεδρος του Συνδέσμου Συμμετεχόντων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού (ΣΣΑΑΗ) και του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Τάσος Αναστασίου

Σπούδασε economics management and shipping σε Αγγλία και Ολλανδία. Την περίοδο 1978-1995 εργάστηκε στο Λονδίνο σε ιδιωτική εταιρεία εισαγωγών και διανομής αγροτικών προϊόντων και γενικών εμπορευμάτων. Εργάστηκε, επίσης, σε ναυτιλιακή εταιρεία στο Ρότερνταμ, όπου ειδικεύτηκε στα time chartering ships. Με την επιστροφή του στην Κύπρο διορίστηκε διευθυντής στη Spyros Anastasiou και σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Από το 2004 κατέχει τη θέση του γραμματέα σε μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις παραγωγών εσπεριδοειδών στο νησί, η οποία ελέγχει το 38% της παραγωγής και των εξαγωγών του κλάδου σε εθνικό επίπεδο. Διατηρεί, επίσης, τη θέση του διευθυντή σε εταιρείες που ασχολούνται με την ανάπτυξη γης. Είναι executive manager και director στην εταιρεία St. Elisabeth Golf Resort. Από το 2003 είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΕΒ και το 2014 διετέλεσε αντιπρόεδρος. Από το 2015 είναι, επίσης, μέλος του συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Δηµήτρης Ζορπάς

Σπούδασε σε σχολή επαγγελματιών χειριστών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο CPL (commercial pilot licence) και συνέχισε τις σπουδές του στην Οξφόρδη, λαμβάνοντας ATPL (airline transport pilot license). Παρακολούθησε εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά προγράμματα αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας, με εξειδίκευση στο management και τους τομείς της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1995 ανέλαβε καθήκοντα στο εμπορικό τμήμα της οικογενειακής επιχείρησης, ενώ από το 2007 είναι γενικός διευθυντής του Ομίλου Ζορπάς. Είχε πολύ σημαντική συμβολή στην ενδυνάμωση, ανάπτυξη και εξέλιξη του δικτύου καταστημάτων, στην τεχνολογική αναβάθμιση της εργοστασιακής υποδομής και στην επέκταση των δραστηριοτήτων σε διεθνές επίπεδο.

Γιώργος Θεοδότου

Ο Γιώργος Θεοδότου σπούδασε business management και marketing στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Από τον Οκτώβριο του 2020 κατέχει τη θέση του CEO των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, ενώ διετέλεσε διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ και director της εταιρείας, αποκτώντας εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον τομέα του λιανικού εμπορίου, στον οποίο ενεπλάκη επαγγελματικά από νεαρή ηλικία.

Με τον ίδιο στη θέση του διευθυντή και υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή Ανδρέα Παπαέλληνα, η εταιρεία κατόρθωσε να κυριαρχήσει στο κυπριακό λιανεμπόριο και μάλιστα σε μια περίοδο δύσκολη για την κυπριακή οικονομία. Ως αποτέλεσμα, οι υπεραγορές δραστηριοποιούνται σήμερα σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, ενώ διαθέτουν ένα δίκτυο 16 καταστημάτων, καθώς και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ανδρέας Μυλωνάς

Κατέχει πτυχίο νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Harvard Law School, master of business administration (MBA) από το CIIM και μεταπτυχιακό δίπλωμα (PgDip) στις διαπραγματεύσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ίδρυσε την εταιρεία AMG Mylonas & Associates, LLC με έδρα τη Λεμεσό. Έχει αναγνωριστεί κι έχει λάβει υψηλή βαθμολογία από τους κορυφαίους νομικούς καταλόγους παγκοσμίως, όπως το Legal 500, ενώ έχει λάβει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου εκείνου του Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Νομικού Γραφείου της Χρονιάς 2017 στην Κύπρο.

Το 2019 η έκδοση του The Legal 500 Europe, Middle East, and Africa συνέστησε κι αναγνώρισε την AMG Mylonas Law ως κορυφαία δικηγορική εταιρεία στους τομείς εμπορικού, εταιρικού και φορολογικού δικαίου. Είναι μέλος της ΟΕΒ από το 2020 και του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού από το 2019 κι επιπλέον, μεταξύ άλλων, μέλος σε: Cyprus Bar Association, The Association of MBAs International Tax Planning Organization και The Society of Trust and Estate Practitioners.

Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου

Είναι joint CEO του Ομίλου Tototheo Maritime και πρόεδρος της WISTA International από το 2017. Είναι μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, όπως του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, του Invest Cyprus, του Cyprus Maritime Academy, της στρατηγικής επιτροπής του Crans Montana - Club of Ports, του γενικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ στην Ελλάδα, επικεφαλής της επιτροπής του συνδέσμου στον τομέα ναυτιλιακών και αριστίνδην μέλος στο ΔΣ του EBE Λεμεσού.

Τον Δεκέμβριο του 2020 εξελέγη στην εκτελεστική επιτροπή της ΟΕΒ. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους Top 100 Most Influential People in Shipping από τη διεθνή ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020. Επίσης, το 2019 έλαβε το βραβείο International Personality of the Year στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αθήνα. Έχει πτυχία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, το Copenhagen Business School και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Πρόσφατα, μάλιστα, διορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ.

Γιάννος Πανταζής

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης με bachelor of science στη διοίκηση ξενοδοχείων. Είναι γενικός διευθυντής και μέλος του ΔΣ της εταιρείας Leptos Calypso Public. Εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις πολλών μεγάλων εταιρειών της Κύπρου και του εξωτερικού, όπως, D.H. Cyprotels Public, Louis Public Company, Royal Olympic Cruises στον Πειραιά, Louis Cruise Lines και Louis Hotel, Amathus Group και Amathus Aviation Division, Meridien Middle East στο Αμπού Ντάπι, Meridien S.A. στο Παρίσι, Divi Resorts στην Ίθακα της Νέας Υόρκης, Cyprus Airways Inc., Trusthouse Forte στην Τούλσα της Αμερικής και στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου. Είναι μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ, του ΔΣ και της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΕΒ, του ΔΣ και της επιτροπής χρηματοδότησης της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο.

Ανθούλης Παπαχριστοφόρου

Σπούδασε accounting & finance (BA Hons) στο London South Bank University και είναι κάτοχος διπλώματος εμπορικών σπουδών του Institute of Commercial Management στο Bournemouth της Αγγλίας. Είναι μέλος του Association of Chartered Certified Accountants και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Εργάστηκε ως ελεγκτής στον ελεγκτικό οίκο Grant Thornton (Cyprus) (1992-1994) και ως συντονιστής εταιρικού σχεδιασμού και ελέγχου στην Esso Cyprus Inc στη Λευκωσία (1994-2001).

Από τον Μάϊο του 2001 είναι οικονομικός διευθυντής του συγκροτήματος της Logicom Public. Τον Νοέμβριο του 2013 διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και από τον Αύγουστο του 2017 του ανατέθηκαν πρόσθετα καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Κώστας Ρουσιάς (µέλος άνευ ψήφου)

Είναι διευθύνων σύμβουλος της εργοληπτικής εταιρείας C. Roushas Tr & Dev. Πριν ιδρύσει τη δική του εταιρεία εργάστηκε στην J&P Κύπρου και στην J&P Νιγηρίας ως υπεύθυνος εργοταξίου. Είναι τέως πρόεδρος στους συνδέσμους ΣΕΟΚ, ΟΣΕΟΚ και ταμείου προνοίας της οργάνωσης, μέλος του ΔΣ της ΟΕΒ και του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας.

Κλεόβουλος (Λάκης) Τοφαρίδης

Κατέχει δίπλωμα στις οικοδομικές εργασίες από το Hammersmith College of Art & Building του Λονδίνου και πτυχίο B.Sc. (Hons.) πολιτικού μηχανικού από το Brighton Polytechnic. Εργάστηκε στην εταιρεία G&T Consultants στη Λευκωσία, στην GGP στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου ήταν διευθύνων τεχνικός διευθυντής/ανώτερος μηχανικός εποπτείας, ενώ από το 1977 έχει ιδρύσει και είναι εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Tofarco.

Είναι, επίσης, ιδρυτής και διευθύνων συνέταιρος της Topos Consultants Cyprus. Είναι μέλος του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Κύπρου από το 1974, του Βρετανικού Ιδρύματος Πολιτικών Μηχανικών από το 1980, του ΕΤΕΚ από το 1995 και διακεκριμένο μέλος του Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών από το 1998. Είναι, επίσης, πρόεδρος της FIABCI - Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Τμήμα Κύπρου) από τον Απρίλιο 2012 μέχρι σήμερα και μέλος του ΔΣ και της εκτελεστικής επιτροπής της ΟΕΒ. Το 2010 έλαβε, στα IN Business Awards, το βραβείο Mάνατζερ (Εις Μνήμην Άντη Χατζηκωστή).