H λίστα των δέκα προπονητών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ποδοσφαιριστών

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο έδωσε στο φως της δημοσιότητας το "transfermarkt". Η γνωστή σελίδα η οποία ειδικεύεται στις μεταγραφές παρουσίασε μία άλλη οπτική στο θέμα των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα έφτιαξε ένα θέμα για τους προπονητές και πόσα χρήματα έχουν φέρει στις ομάδες τους από πωλήσεις παικτών μέσα στον αιώνα που διανύουμε. Σίγουρα, σημαντικό ρόλο στο ποσό που θα φτάσει μια μεταγραφή παίζουν πολλοί παράμετροι ωστόσο είναι ένα άκρως ενδεικτικό νούμερο για το πώς επιλέγουν να δουλέψουν ορισμένοι προπονητές.

Σε αυτή τη λίστα την πρώτη θέση κατέχει πλέον ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Πορτογάλος είναι στην κορυφή αφού από 83 πωλήσεις έχει καταφέρει να βγάλει για τις ομάδες στις οποίες έχει εργαστεί 999,85 εκατομμύρια ευρώ.

Δεύτερος με μικρή διαφορά είναι ένας παλιός μας γνώριμος. Ο λόγος για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος πρώην κόουτς του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να βγάλει για τις ομάδες του επενδύοντας σε ταλέντα το ποσό των 963 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του Ζαρντίμ είναι πως το έχει καταφέρει πουλώντας 20 παίκτες λιγότερους απ΄ ότι ο Ντιέγκο Σιμεόνε! Ο Πορτογάλος έχει φτάσει σε αυτό το εντυπωσιακό νούμερο μέσα από 63 μεταγραφές.

Φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η εξαιρετική δουλειά που έκανε στην Μονακό όπου επένδυσε σε πολλά ταλέντα τα οποία έφεραν πολλά εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας.

Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας συναντάμε τον Ζοζέ Μουρίνιο, ενώ στην πρώτη δεκάδα έχουμε και άλλα μεγάλα ονόματα όπως αυτά των Κάρλο Αντσελότι, Πεπ Γκουαρντιόλα, Ράφα Μπενίτεθ, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Ρόναλντ Κούμαν.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας