Οι λόγοι που ο Σκουφέτ είπε το «ναι» στον Πετρίδη και το μήνυμα σε Σωφρόνη

Στην απόφασή του να αποδεχθεί πρόταση του στον ΑΠΟΕΛ αλλά και τους λόγους που επέλεξε την Κύπρο, αναφέρθηκε ο Σιμόνε Σκουφέτ, ο οποίος τόνισε πως δεν ήρθες στους γαλαζοκιτρίνους ούτε από επιλογή ανάγκης, ούτε για να είναι αναπληρωματικός.

Ο νεαρός τερματοφύλακας με τα λεγόμενα του στέλνει το μήνυμα προς τον προπονητή του Σσωφρόνη Αυγουστή, ότι η επιθυμία του είναι να είναι ο πρώτος κίπερ στην ομάδα, κάτι το οποίο ήταν και αναμενόμενο μετά τη μεταγραφή του. 

Σε συνέντευξη του στην στην ιστοσελίδα «Udineseblog.it», ο 25χρονος κίπερ ανέφερε πως «έχει 40 βαθμούς στην Κύπρο αλλά δεν είμαι εδώ για διακοπές. Το ΑΠΟΕΛ ήθελε πολύ και το επέλεξα εν μέσω πολλών προτάσεων. Πολλά πράγματα έχουν συμβεί στην πορεία της καριέρας μου. Μετά από μερικά χρόνια προσπαθείς να κάνεις απολογισμό του τι συνέβη, του τι συμβαίνει. Για να καταλάβω τι και πού θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Πού έκανα λάθη, πού επέλεξα λανθασμένο προορισμό, πότε δεν βοηθήθηκα από μία απόφασή μου. Η ζωή αποτελείται από πολλά πράγματα: Τώρα είμαι 25 ετών και δεν θέλω να κοιτάξω πίσω και να πω “θα μπορούσα να είμαι εδώ ή εκεί”. Στα 17 μου άρχισα με την ιδέα να παίξω στη Σέριε Α και η προσδοκία πολλών ήταν ότι παίξω σύντομα στην Εθνική. Η πορεία μου ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Αλλά στα 25 μου, ωστόσο έκανα μια άνοδο. Έχω παίξει 40 παιχνίδια στην Σέριε Α, έχω παίξει στην Τουρκία και τώρα έρχομαι σε μία σημαντική ομάδα, όπως το ΑΠΟΕΛ».

Για τον λόγο που επέλεξε το ΑΠΟΕΛ ο Σκουφέτ είπε ότι «αυτό το πρωτάθλημα, αυτός ο σύλλογος ίσως στην Ιταλία δεν τυγχάνουν μεγάλης προσοχής, αλλά είναι ιστορικός στην Κύπρο σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Αν κοιτάξουμε τις ομάδες, είναι καλά οργανωμένες με παίκτες επιπέδου. Στα 25 επέλεξα να είμαι εδώ. Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, δεν ήρθα εδώ για να είμαι αναπληρωματικός ή επειδή δεν είχα άλλη επιλογή. Αντίθετα. Ήθελα πολύ το ΑΠΟΕΛ και με ήθελαν. Απολαμβάνω τη στιγμή. Ήρθα σε ένα κλαμπ που με ήθελε για ένα μήνα ή περισσότερο. Από το πρώτο τους μήνυμα μέχρι την εξέλιξη με τη μεταγραφή, έχει περάσει πολύς χρόνος. Μου έδειξαν ενδιαφέρον, αισθάνομαι ότι το έψαξαν με πολλούς τρόπους».

Αν είναι ευχαριστημένος για την επιλογή του ο 25χρονος ανέφερε πως «το να νιώθω ότι με ήθελαν ήταν σημαντικό. Δεν θέλω να μειώσω το ενδιαφέρον των συλλόγων που με προσέγγισαν προηγουμένως ή αυτό του προπονητή της Σπέτσια που με ήθελε τόσο πολύ, για παράδειγμα. Φυσικά, αν γίνει μία διαπραγμάτευση καταλήγεις εκεί που υπάρχει επιθυμία από όλους. Τώρα το ΑΠΟΕΛ είναι ο σύλλογος που με ήθελε περισσότερο από όλους και που έκανε τα πιο συγκεκριμένα βήματα και ήταν ένα μεγάλο κίνητρο. Χρειάστηκε να αισθάνομαι σεβαστός και επιθυμητός, χωρίς αμφιβολία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «προφανώς όταν ολοκληρώνεται μία μεταγραφή, είναι επειδή τη θέλουν όλοι. Τώρα το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που με ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη και που έκανε τα πιο σταθερά βήματα, κι αυτό ήταν μεγάλο κίνητρο για μένα. Αναμφίβολα ήθελα να αισθανθώ ότι με εκτιμούσαν και με ήθελαν. Νομίζω ότι μπορώ συμβάλω. Είναι ένας ιστορικός σύλλογος, είχε δυσκολίες τον τελευταίο χρόνο, αλλά θέλει να επιστρέψει. Δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει πίσω για περισσότερο από ένα χρόνο. Έχουμε πολλά κοινά για ένα χρόνο, χρησιμοποιήθηκα ως δεύτερος. Ήθελα να φύγω. Ήθελα λύτρωση. Δεν αισθάνομαι οργή και απογοήτευση, όχι, δεν είμαι τέτοιος. Σκέφτομαι τον εαυτό μου και δεν υποχρεώνω κανέναν. Έψαχνα κάποια ομάδα που είχε την ίδια επιθυμία με μένα».

Τέλος για το επίπεδο του ΑΠΟΕΛ ο Σκουφέτ είπε πως «θα αρχίσω από αυτό που με ενδιαφέρει πολύ: χαίρομαι που έχω έναν προπονητή τερματοφυλάκων που θέλει να με βάλει στο παιχνίδι. στην ομάδα έχουν αλλάξει πολλοί παίκτες, υπάρχει επιθυμία να κάνουμε επανεκκίνηση και να πετύχουμε σημαντικά πράγματα. Το επίπεδο είναι πολύ καλό, προπονούμαστε καλά. Άλλαξε ο προπονητής, χρειάζεται τις πρώτες μέρες για να περάσει τα μηνύματα του, τώρα ξεκινούν τα ωραία. Υπέγραψα για δύο χρόνια και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και για μένα».