Προειδοποιεί ο ΠΙΣ-«Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα είναι ο εμβολιασμός»

Η αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους και ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης σε μη εμβολιασθέντες είναι δεδομένα που απαιτούν επαγρύπνηση και δράση, τονίζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος σημειώνει πως ο μόνος τρόπος να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα είναι ο εμβολιασμός και η συμμόρφωση στα απλά μέτρα ατομικής και συλλογικής προφύλαξης.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την αύξηση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα περιστατικά της νόσου Covid-19 και ιδιαίτερα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό, ο ΠΙΣ αναφέρει πως η εξάπλωση του επιθετικού στελέχους στις πιο νεαρές ηλικίες, θα πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό, καθότι προσθέτει «αυτό θα ασκήσει εκ νέου έντονη υγειονομική πίεση στο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στα δημόσια νοσηλευτήρια».

Ο ΠΙΣ επαναδιατυπώνει τη σημασία της ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος, έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η ραγδαία μετάδοση που χαρακτηρίζει τις μεταλλάξεις και οι οποίες θα οδηγήσουν στην επέλαση ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας.

«Μπορεί η  κοινωνία να έχει κουραστεί από τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, ο εφησυχασμός δεν είναι η λύση», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Επιφυλάξεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για την πρόταση ΥΠΑΝ για αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Αύξηση παρουσιάζεται στις τιμές των αυγών τον τελευταίο ένα χρόνο
Δίκτυο εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων θα κάνει το Υπουργείο Γεωργίας
Καταγγελία ΕΚΥΣΥ για το πασχαλινό επίδομα-Η πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν το δικαιούται
Έπιασαν δουλειά οι μηχανές ταχείας επέμβασης στη Λεμεσό-«Μπορούν να ανταποκριθούν στον μισό χρόνο»
Επάρκεια και ποιότητα προϊόντων για το Πάσχα, διαπιστώνει η Υπουργός Γεωργίας
Έρευνα για την αίθουσα δεξιώσεων αρχίζει και ο ΕΟΑ μετά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Έρχεται μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε επιπρόσθετες περιοχές-Ενημέρωση από την ΑΗΚ
Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες-Η πρόβλεψη μέχρι την Τρίτη του Πάσχα
Απαντά το ιδιοκτήτης του κέντρου δεξιώσεων-«Έχουμε εγκριθεί από το 2022»