Απαντά στα περί κουκουλώματος της υπόθεσης Ελευθερίου η Γιολίτη-«Τη συγχαίρω ξανά για την καταγγελία»

Είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου κουκουλώθηκε ή ότι όλες οι υποθέσεις θα έχουν την ίδια τύχη, λέει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.

«Ακούω και διαβάζω πολλά για την υπόθεση της κας Άντρης Ελευθερίου, δυστυχώς τα περισσότερα ανυπόστατα και επιζήμια για μελλοντικές υποθέσεις» αναφέρει η κ. Γιολίτη σε γραπτή της δήλωση.

Συμπληρώνει πως η Άντρη Ελευθερίου «πολύ καλά έκανε και προχώρησε στην καταγγελία και τη συγχαίρω ξανά. Βρήκε το σθένος και έσπασε τη σιωπή και έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Αν γύριζε ο χρόνος πίσω, χωρίς δεύτερη σκέψη και πάλι θα ενθάρρυνα την κα Ελευθερίου να προχωρήσει σε καταγγελία, όπως συνεχίζω να ενθαρρύνω και όλα τα άλλα θύματα και συνεχίζω να εκφράζω την αδιάλειπτη στήριξη της πολιτείας και εμένα προσωπικά».

Η Υπουργός λέει ακόμη πως επικοινώνησε με την κ. Ελευθερίου και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για άλλη μια φορά, προσθέτοντας πως «είναι με τη δική της συμβολή που καταφέραμε να σπάσουμε την ομερτά της σιωπής».

«Κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω ότι η Σοφία Μπεκατώρου προέβη στη δική της καταγγελία, έστω και αν το αδίκημα είχε παραγραφεί στην Ελλάδα», λέει η κ. Γιολίτη.

«Είναι αφελές να ισχυρίζεται κάποιος ότι η υπόθεση της κας Ελευθερίου κουκουλώθηκε ή ότι όλες οι υποθέσεις θα έχουν την ίδια τύχη. Κάθε υπόθεση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και είναι ξεχωριστή και με αυτό τον τρόπο εξετάζεται από την Αστυνομία. Ας υπερασπίσουμε το Κράτος Δικαίου και ας αφήσουμε του Θεσμούς του να λειτουργήσουν απερίσπαστα» συμπληρώνει.

Εξάλλου, σημειώνει πως η ίδια δεν εμπλέκεται στις αστυνομικές έρευνες, ούτε και στις αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας «είναι υποχρέωση μου όμως να ενθαρρύνω τα θύματα να προβαίνουν σε καταγγελίες  και να παρέχω την απαραίτητη πολιτική στήριξη μέσω της προώθησης συγκεκριμένων νομοθετημάτων που δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο δίχτυ προστασίας προς τα θύματα»

Εντός της ημέρας η Αστυνομία θα εκδώσει ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καταλήγει η Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Το τροχαίο που προηγήθηκε του διπλού θανατηφόρου και η μαρτυρία του οδηγού που παρέσυρε τα θύματα
Πυρκαγιά στην Αλάμπρας κοντά στο κρατικό δάσος Μισίσκοπος
Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί η Ισότητα μετά τη συμπλοκή στις Φυλακές-«Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας»
Πώς έγινε το διπλό θανατηφόρο στον αυτοκινητόδρομο-Πήδηξε τη νησίδα και εισήλθε στην αντίθετη κατεύθυνση ο πεζός
Θλίψη στην Αστυνομία για τον θάνατο του άτυχου Ελευθερίου που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος-Καταλείπει δύο ανήλικα παιδιά
Πήγε να πυρπολήσει γραφεία εταιρείας στη Λεμεσό, τραυματίστηκε και... παραδόθηκε στις Πρώτες Βοήθειες
Διαχειρίσιμη η φωτιά στη Μονή του Αγίου Νεόφυτου-Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στη Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα-Στη μάχη δύο εναέρια μέσα, έγινε ανάκληση προσωπικού
«Νεκρώνουν Τμήματα, εγκαταλείπονται πόστα για την φρούρηση αγώνων και εκδηλώσεων»