Κατέθεσε προσφυγή στο Δικαστήριο το ΑΚΕΛ-Ζητά ακύρωση της απόφασης για το όνομα στο ψηφοδέλτιο

Προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο για το θέμα του ονόματος «ΑΚΕΛ, Αριστερά, Νέες Δυνάμεις», κατέθεσε σήμερα το πρωί το κόμμα, δήλωσε ο ΓΓ, Αντρος Κυπριανού μετά από συνάντηση με το Τμήμα Νέων Εργαζομένων της ΕΔΟΝ για τα προβλήματα των νέων. 

Στις 8 και 30 το πρωί το ΑΚΕΛ κατέθεσε την προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος να δηλώνει ότι η ομάδα των νομικών που εργάστηκε για την προσφυγή είναι συγκρατημένα αισιόδοξη. Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί το δικαστήριο θα πράξει και το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι, «και δεν θα πρέπει να επιτραπεί να εφαρμοστεί».

Πρέπει να προλάβουμε, είπε ο κ. Κυπριανού εννοώντας τις Βουλευτικές εκλογές τέλος του μήνα, ενώ απαντώντας σε ερώτηση  το αν υπάρχει παρόμοια ενέργεια από άλλο κόμμα, απάντησε ότι στο δικαστήριο σήμερα είδε εκπρόσωπο και άλλου κόμματος ανεξαρτήτων, η ονομασία του οποίου εγκρίθηκε αρχικά και αποσύρθηκε στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο εκλογικός νόμος, ο διαμοιρασμός των εδρών και πώς έκατσε η μπίλια το 2016

Ο Αντρος Κυπριανού εξήγησε ότι το κόμμα είναι το ΑΚΕΛ και ο εκλογικός συνδυασμός μέχρι το 1991 ήταν «ΑΚΕΛ, Αριστερά» και μετά «ΑΚΕΛ, Αριστερά, Νέες Δυνάμεις». «Τι ενοχλεί το Υπουργείο Εσωτερικών ξαφνικά και θέλει να διαφοροποιήσουμε αυτό το όνομα;». Αναφέρθηκε δε και σε απόφαση του Εκλογοδικείου όπου γίνεται αναφορά σε «ΑΚΕΛ, Αριστερά, Νέες Δυνάμεις». Είναι και θέμα αξιοπρέπειας, πρόσθεσε.

«Να μην αλλάξουν τα μέτρα μετά τις εκλογές»
Σε ότι αφορά το ζήτημα της πανδημίας, ο Άντρος Κυπριανού, σημείωσε πως είναι θετικό το γεγονός ότι από σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο εφαρμογής των μέτρων, προσθέτοντας πως «ελπίζω και εύχομαι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί να μην διαφοροποιηθούν μετά τις Βουλευτικές εκλογές». Χρειάζεται, πρόσθεσε, προσοχή και συμμόρφωση από τον κόσμο. «Όμως είναι άδικο – και θέλω να το τονίσω με όλη την δύναμη της φωνής μου – να επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης η μετακύλιση των ευθυνών για τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, στον κόσμο».

Όταν αποφασίζεις κάτι έχεις και την υποχρέωση να δημιουργείς τις προϋποθέσεις εύκολης εφαρμογής του, δήλωσε αναφέροντας ότι είναι ο κόσμος που ταλαιπωρείται όλες αυτές τις μέρες και περιμένει σε αντίξοες συνθήκες για ώρες, για να υλοποιήσει αυτά που θέλει η κυβέρνηση. Ελπίζω και εύχομαι να μην βγει ο ΚΕ ή ο Αναπληρωτής ΚΕ να πει ότι το ΑΚΕΛ λαϊκίζει, πρόσθεσε. «Πλέον τα λέει αυτά τα πράγματα και ο ηγέτης του ΔΗΣΥ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις κάλπες χωρίς rapid test και με ανοιχτές κουρτίνες-Κλειδώνει το γενικό πλάνο

Σε παρατήρηση ότι έπεσε και πάλι η Πύλη Εμβολιασμού και αν το ΑΚΕΛ ζήτησε την παραίτηση του Υφυπουργού Κυριάκου Κόκκινου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «όλοι όσοι έχουν ευθύνες πρέπει να τις αναλάβουν, ξεκινώντας από τον Υπουργό Υγείας και πηγαίνοντας παρακάτω. Όμως πρέπει να πω ότι σε αυτή την κυβέρνηση η λέξη ευαισθησία φαίνεται είναι άγνωστη, πρόσθεσε.

Για τα προβλήματα της εργαζόμενης νεολαίας, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα όπως τον καθορισμό κατώτατου μισθού ανά κλάδο εργασίας, νομοθετική κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων εκεί όπου δεν υπάρχουν συμβάσεις, υποχρεωτική εφαρμογή της συμφωνημένης συλλογικής σύμβασης σε όλους τους κλάδους και νομική κατοχύρωση της συλλογικής σύμβασης εναντι των ατομικών συμβολαίων.

Το στεγαστικό, είπε, εξελίσσεται σε ένα από τα μεγάλα προβλήματα για νεαρά ζευγάρια και νερά άτομα, το ΑΚΕΛ επιμένει στην επιδότηση με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια του ενοικίου. Ο κ. Κυπριανού ζήτησε πληρωμένη γονική άδεια στο ύψος του επιδόματος ασθενείας και «να παραχωρηθεί επίδομα για κάλυψη κόστους φροντίδας παιδιού σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικές λέσχες και πάλι στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων».

ΑΚΕΛ και ΕΔΟΝ θα συνεργαστούν για προωθήσουν δράσεις και ενέργειες, και μέσα στη Βουλή, που θα προστατεύουν την εργαζόμενη νεολαία, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού λέγοντας ότι δεν φτάνει να λέμε ότι η νεολαία είναι το χρυσό απόθεμα της κοινωνίας, πρέπει η πολιτεία να προστατεύει την νέα γενιά και να της δίδει τα εφόδια για να λειτουργήσει ως τέτοια. Ο ΓΓ της ΕΔΟΝ, Σεβήρος Κούλας είπε ότι η πλειοψηφία των νέων σήμερα θεωρεί τις θέσεις που ανέφερε ο κ. Κυπριανού, ως τα βασικότερα που πρέπει να γίνουν.

Δειτε Επισης

Κυπριακό, περιφερειακά και διμερή σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Προέδρου-ΥΠΕΞ Σ. Αραβίας
Προανήγγειλε θετικές εξελίξεις εντός του 2024 για ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα απαλλαγής θεωρήσεων εισόδου των ΗΠΑ ο ΠτΔ
ΒΙΝΤΕΟ: Το παράπονο Κύπριου στον Κασσελάκη για το ολίσθημα για κατεχόμενα και η ανεύθυνη αντίδραση
Τίμησε τον Χριστοδουλίδη με Προεδρικό μετάλλιο το Queens College
Συλλυπητήρια Προέδρου στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο καθήκον
Επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχεία του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Λούκας Πολυκάρπου
Διμερείς σχέσεις και Κυπριακό στις συναντήσεις Κόμπου στη Νέα Υόρκη
Επιμένει για τις υπερωρίες της Κωμοδρόμου το ΑΚΕΛ-«Ο ΚΕ διαψεύδει το έντυπο που επανειλημμένα υπόγραφε»
Μέτσολα προς Αμμοχωστιανούς-«Ακλόνητη η θέση του ΕΚ για την Κύπρο»
Διεκδικεί το χρίσμα του ΔΗΣΥ για Δήμαρχος Παραλιμνίου-Δερύνειας ο Παναγιώτης Κύζας