Ερντογάν κατά ΗΠΑ και Μακρόν: Κοιτάξτε πρώτα τους αστυνομικούς που σκοτώνουν μαύρους

Μετά τις σκληρές δηλώσεις κατά των ΗΠΑ και της Ευρώπης που έκανε πριν μερικές ημέρες ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, την Παρασκευή ήταν η σειρά του Ταγίπ Ερντογάν να στραφεί κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, με αφορμή την καταδίκη της στάσης της αστυνομίας κατά των φοιτητών του πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

«Αυτά που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές. Είναι πολιτικά υποκινούμενα και αυτό είναι προφανές, είναι ξεκάθαρος ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε αυτά. Μέσα σε όλα, ανακατεύονται και οι ακαδημαϊκοί. Αλλά δεν θα γίνουν ποτέ όσα έγιναν στο Γεζί» είπε αρχικά ο Ερντογάν.

Και συνέχισε, εξαπολύοντας «βέλη» κατά ΗΠΑ και Μακρόν (για άλλη μια φορά): «Θα μπορούσαμε εμείς ποτέ να εμπλακούμε στη χώρα και στα πανεπιστήμιά σας; Τί έχουν να πουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση γι' αυτό; Καταδικάζουν αυτά που έγιναν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, αλλά εγώ να πω στις ΗΠΑ το εξής: δεν ντρέπεστε για όσα έγιναν πριν από τις εκλογές σας; Για τις εκατέρωθεν απειλές, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί; Ο ρατσισμός σας έφτασε στο ταβάνι. Δεν ντρέπεστε για τη συμπεριφορά των αστυνομικών και τις δολοφονίες μαύρων πολιτών; Πώς τα εξηγείτε όλα αυτά;».

«Ο Μακρόν στέλνει μήνυμα εκ μέρους της ΕΕ. Κύριε Μακρόν, φροντίστε πρώτα τα Κίτρινα Γιλέκα», πρόσθεσε αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πύρινη κόλαση στην Κρήτη-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί (vid&pics)
Στα χέρια των μελών της Επιτροπής για ΤΑΚΑΤΑ στοιχεία για το τροχαίο του 2023-Πάνω από 90.000 οι ανακλήσεις
Δημοσκόπηση REPORTER: Διπλή μάχη για πρωτιά και τρίτη θέση ενόψει Βουλευτικών-Ανατροπές στο υφιστάμενο σκηνικό
Αρνητική πρωτιά στις καταχωρήσεις υποθέσεων στα Δικαστήρια για την Κύπρο-Μειώθηκε ο χρόνος διεκπαιρέωσης
Η επικίνδυνη αμάθεια που πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία και ο Φειδίας που παθαίνει αλλά δε μαθαίνει
Δημοσκόπηση REPORTER: Ανταγωνίζονται τον κανένα και τη δυσπιστία αντί μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις
Politico: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν
Η Αίγυπτος ζητά παρέμβαση της Ουάσινγκτον στον Χαφτάρ, για να μην υπογράψει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο
Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Παίρνει θέση ο Παγκύπριος Δικηγορικός για Βαρωσιώτου- «Ισοπεδωτική, ατεκμηρίωτη και πρόωρη κριτική που ασκείται»