Καταδικάζουν τη βία εναντίον διαδηλωτών στη Μιανμάρ οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τη στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ να μην κάνει χρήση βίας και να παραδώσει την εξουσία, μετά τον θάνατο μιας διαδηλώτριας, του πρώτου ανθρώπου που χάνει τη ζωή του στη χώρα σε κινητοποιήσεις κατά του στρατιωτικού καθεστώτος μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

"Καταδικάζουμε κάθε είδους βία εναντίον του λαού της Μιανμάρ και επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τον στρατό να μην κάνει χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών", είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 20χρονης Μία Τουάτε Χάινγκ, η οποία ξεψύχησε σήμερα, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό τις στις 9 Φεβρουαρίου, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
ΒΙΝΤΕΟ: Επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τα φτερά στη Μαγιόρκα-«Λάθος συναγερμός»
Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων
Άνοιξε ο Σηκουάνας για δημόσιο κολύμπι για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα (pics)
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Πανικός σε πτήση στη Μαγιόρκα, πήρε φωτιά το αεροσκάφος-Στους 18 οι τραυματίες
Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας
Εύθραυστη η εκεχειρία στη Γάζα-«Η συνέχιση του πολέμου εξυπηρετεί τόσο το Ισραήλ όσο και τη Χαμάς»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται