Τα σενάρια που στέλνουν στην εξάδα τον ΑΠΟΕΛ και αυτά που τον αφήνουν εκτός

Δύο στροφές απομένουν πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ο ΑΠΟΕΛ, βρίσκεται σε μειονεκτική θέση για την κατάληψη της έκτης θέσης στη βαθμολογία, αφού κυνηγάtτρεις ομάδες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Δόξα, τον Ολυμπιακό και την Πάφο, οι οποίες περνούν τον ΑΠΟΕΛ στη βαθμολογία.

Η Δόξα που βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τους γαλαζοκίτρινους, στα εναπομείναντα παιχνίδια, παίζει με την Πάφο και την Ανόρθωση. Σε περίπτωση που o AΠΟΕΛ πάρει δύο νίκες, η Δόξα θα πρέπει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια για τον ξεπεράσει, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πλεονέκτημα έχει ο ΑΠΟΕΛ, που κέρδισε 2-0 στο ΓΣΠ και έχασε με 2-1 στο Μακάρειο.

Αν ο ΑΠΟΕΛ πάρει μία νίκη και φέρει μία ισοπαλία, τότε η Δόξα θα μπορεί με μία νίκη ή δύο ισοπαλίες να πάρει εκείνη τη θέση στην πρώτη εξάδα.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός, που περνά τον ΑΠΟΕΛ κατά ένα βαθμό, παίζει με την Καρμιώτισσα στο Παφιακό και ακολούθως με την ΑΕΚ στο Μακάρειο στάδιο.

Για να ξεπεράσει τον ΑΠΟΕΛ ο Ολυμπιακός, σε περίπτωση δύο νικών των γαλαζοκιτρίνων, θα πρέπει να κερδίσει και εκείνος δύο παιχνίδια. Στην περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ πάρει τέσσερις βαθμούς, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει επίσης και τα δύο παιχνίδια, αφού στην ισοβαθμία, ο ΑΠΟΕΛ έχει και σε αυτή την περίπτωση το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, καθώς κέρδισε με 2-3 στο Μακάρειο και ηττήθηκε με 0-1 στο ΓΣΠ.

Τέλος, η Πάφος, που είναι ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό, παίζει πρώτα με τη Δόξα στο Μακάρειο στάδιο και στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ερμή στο Παφιακό. Ουσιαστικά στην περίπτωση της Πάφου ισχύουν, ότι και σε αυτή του Ολυμπιακού, αφού η παφιακή ομάδα έχασε με 2-3 στην έδρα της από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ κέρδισε με 0-1 στο ΓΣΠ.

Σημειώνεται ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει να παίξει δύο παιχνίδια στο ΓΣΠ, απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα και την Ομόνοια.

Φυσικά, τις δικές τους πιθανότητες για την είσοδο στην πρώτη εξάδα διατηρούν η Νέα Σαλαμίνα, που αναμετράται πρώτα με τον ΑΠΟΕΛ και μετά με την Καρμιώτισσα, η Ένωση που θα παίξει με την Ανόρθωση και ακολούθως με τον Απόλλωνα και ο Ερμής, που θα παίξει με την Ομόνοια και την Πάφο.

Σίγουρα, οι γαλαζοκίτρινοι δεν σκέφτονται με τίποτα το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός εξάδας και οι πιθανότητες τους αναμένεται είτε να αυξηθούν είτε να μειωθούν, αναλόγως των αποτελεσμάτων της επόμενης αγωνιστικής.

Πάντως, το έργο της ομάδας της Λευκωσίας μόνο εύκολο δεν είναι, αφού θα πρέπει να παρουσιαστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα δύο παιχνίδια που τους απομένουν, με τις αποστολές τους, να μην είναι εύκολες ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο παιχνίδι.