Μεταστεγάστηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Δερύνειας

Σε νέες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Οδό Φιλίας, μετακόμισε πρόσφατα ο Αστυνομικός Σταθμός Δερύνειας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «μετά την παραχώρηση των κτιρίων της πρώην ΚΕΔΙΠΕΣ στις τοπικές αρχές, το Δημοτικό Συμβούλιο προέβη σε αξιολόγηση των έξι κτιρίων και των χώρων στάθμευσης τους και συζήτησε τρόπους χρήσης τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπήρχε ενδιαφέρον από την Αστυνομία για μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας, αποφασίστηκε πως σε περίπτωση που ο Σταθμός επιθυμούσε μεταστέγαση του, θα του παραχωρούσαμε ένα συγκεκριμένο κτίριο που λειτουργούσε μέχρι πριν δύο χρόνια ως Τράπεζα».

Πρόσθεσε ότι «η μετακόμιση του Αστυνομικού Σταθμού από τα γραφεία της λεωφόρου Αμμοχώστου, κρίθηκε αναγκαία μετά και την ανάγκη για καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο του κοινού όσο και των μελών της Δύναμης σε μεγαλύτερο κτήριο. Μετά από επικοινωνία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και τον Σταθμάρχη Δερύνειας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πως το συγκεκριμένο κτίριο θα παραχωρείτο με συμβόλαιο στην Αστυνομία για μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καραγιάννης είπε πως «το κτίριο εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες της Αστυνομίας, αφού ο συγκεκριμένος Σταθμός καλύπτει τις ανάγκες των Δήμων Δερύνειας και Σωτήρας, αλλά και των Κοινοτήτων Φρενάρους, Αχερίτου και Βρυσούλλων».

Είπε ακόμα ότι χθες επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας και περιηγήθηκε στους χώρους του και σημείωσε πως «είναι ένα υπερσύγχρονο κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και διαθέτει μεγάλες αίθουσες, που μπορεί να χρησιμεύσουν για διαλέξεις ή για επιμόρφωση των τροχονόμων του Δήμου».

Εξήγησε πως «ο Δήμος Δερύνειας διαθέτει τρεις τροχονόμους που βρίσκονται έξω από τα Σχολεία για να διευθετούν την τροχαία κίνηση το πρωί και το μεσημέρι, όταν δηλαδή τα παιδιά πηγαίνουν και σχολνούν από το Σχολείο. Κάθε χρόνο ζητούμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου να γίνεται επιμόρφωση των τροχονόμων», είπε και σημείωσε πως «τόσο τα συγκεκριμένα σεμινάρια όσο και άλλες διαλέξεις που αφορούν την Αστυνομία μπορούν να γίνονται στο νέο Αστυνομικό Σταθμό».

Σημείωσε ακόμα ότι «ο νέος Σταθμός βρίσκεται στην Οδό Φιλίας πολύ κοντά στο Δημοτικό Μέγαρο Δερύνειας, ενώ εξυπηρετείται και από δημοτικό χώρο στάθμευσης που βρίσκεται δίπλα. Μετά τις προσπάθειες που κατέβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο για μεταστέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας, ευελπιστούμε ως Τοπική Αρχή, ότι θα ενισχυθεί και με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό».

Ο κ. Καραγιάννης είπε επίσης πως «ο Δήμος Δερύνειας ως ακριτική περιοχή αναγνωρίζει πως τα θέματα ασφάλειας είναι υπεράνω όλων και θέλει να έχει ένα ενισχυμένο και αναβαθμισμένο Αστυνομικό Σταθμό. Οι ακρίτες δημότες μας νοιώθουν απόλυτα ασφαλείς όταν βλέπουν να υπάρχει στην περιοχή τους ένας αξιοπρεπής Αστυνομικός Σταθμός και αρκετή αστυνομική δύναμη».

Ανέφερε πως «το κτίριο αποκαταστάθηκε από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Οι εργασίες ανακαίνισης του νέου κτιρίου ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος στις 8 Φεβρουαρίου 2021, ενώ τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε πλήρως η μετακόμιση των μελών της Αστυνομικής Δύναμης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Χειροπέδες στον οδηγό της βάρκας
Ακούει την ποινή του ο τέως Κιτίου-Πέφτει η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση
Ζήτησε ποινή που θα αποτρέψει «το λαϊκό σφαγείο» ο καταδικασθέντας για την φονική πυρκαγιά
Έρευνες επί ερευνών για τους 16+4 ύποπτους αγώνες-Στο επίκεντρο ένας κόκκινος φάκελος
Στο κελί για 4,5 χρόνια η λογίστρια που υπεξαίρεσε 315 χιλιάδες-Έδωσε το σπίτι της για να ξοφλήσει
Εκτεθειμένη η Αστυνομία για το θανατηφόρο του 2012-Αντιφάσεις, διαψεύσεις και ερωτήματα
Φωτιά σε οικία στο Στρόβολο-Στο νοσοκομείο ηλικιωμένος
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία στη Λευκωσία-Διασώθηκαν δύο πρόσωπα
Εξηγεί γιατί ανέστειλε τις ποινικές διώξεις σε αθλητικούς παράγοντες η Νομική Υπηρεσία
Καταζητείται η 35χρονη Αλεξία Αλεξάνδρου (pic)