Το έργο των ΜΚΟ που ασχολούνται με τον παιδικό καρκίνο εξαίρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναγνωρίζει πως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ασχολούνται με το ευαίσθητο θέμα του παιδικού καρκίνου στον τόπο μας, διεξάγουν σπουδαίο έργο, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο Επίτροπος Εθελοντισμού, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, που εορτάζεται αύριο.

«Η Παιδογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, από την ίδρυσή της το 1989 μέχρι σήμερα, προσφέρει υψηλού επιπέδου θεραπείας και περίθαλψης σε πάσχοντα παιδιά και εφήβους. Ο κοινός αγώνας κατά του καρκίνου και ειδικά του παιδικού, πρέπει να συνεχιστεί, για ένα μέλλον με ελπίδα και υψηλά ποσοστά επιβίωσης», προστίθεται.

«Εξίσου σημαντικό παράγοντα στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, αλλά και στην έγκαιρη διάγνωσή του, αποτελεί η αρωγή του Κράτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι ο εθελοντισμός διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπισή του, κυρίως μέσα από την ψυχολογική ή άλλη στήριξη που οι εθελοντές παρέχουν στα παιδιά και στους οικείους τους. 

Όπως αναφέρεται, κάθε μέρα περισσότερα από 1.000 παιδιά, σε ολόκληρο τον κόσμο, διαγιγνώσκονται με καρκίνο, το  80% των περιστατικών αφορούν παιδιά που ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και δυστυχώς έχουν μόνο 10-30% πιθανότητα θεραπείας και σε χώρες υψηλού εισοδήματος, αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε πέραν του 80%, με αποτέλεσμα τα παιδιά να επιβιώνουν και να ζουν μια πλήρη και υγιή ζωή.

Στόχος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τον Παιδικό Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι να εξαλείψει τον πόνο και την ταλαιπωρία των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και μέχρι το 2030, επιδιώκεται η αύξηση του παγκόσμιου ποσοστού επιβίωσης των παιδιών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο σε τουλάχιστον 60%. 

«Εξίσου σημαντική είναι και η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καθορισμό Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου», προστίθεται.

Η 15η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Στόχος της Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση για την ασθένεια, αλλά και η έκφραση συμπαράστασης προς τα παιδιά και τους εφήβους με καρκίνο, τους επιζώντες και τις οικογένειές τους.  Με αφορμή αυτή την Ημέρα, η Διεθνής Οργάνωση κατά του Παιδικού Καρκίνου (CCI) οραματίζεται τη μέρα που δεν θα υπάρχουν σύνορα για κανένα παιδί με καρκίνο στον κόσμο, ανεξαρτήτως χώρας διαμονής.  Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας, θεραπείας και αποκατάστασης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»