Το έργο των ΜΚΟ που ασχολούνται με τον παιδικό καρκίνο εξαίρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναγνωρίζει πως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ασχολούνται με το ευαίσθητο θέμα του παιδικού καρκίνου στον τόπο μας, διεξάγουν σπουδαίο έργο, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο Επίτροπος Εθελοντισμού, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, που εορτάζεται αύριο.

«Η Παιδογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, από την ίδρυσή της το 1989 μέχρι σήμερα, προσφέρει υψηλού επιπέδου θεραπείας και περίθαλψης σε πάσχοντα παιδιά και εφήβους. Ο κοινός αγώνας κατά του καρκίνου και ειδικά του παιδικού, πρέπει να συνεχιστεί, για ένα μέλλον με ελπίδα και υψηλά ποσοστά επιβίωσης», προστίθεται.

«Εξίσου σημαντικό παράγοντα στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, αλλά και στην έγκαιρη διάγνωσή του, αποτελεί η αρωγή του Κράτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι ο εθελοντισμός διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπισή του, κυρίως μέσα από την ψυχολογική ή άλλη στήριξη που οι εθελοντές παρέχουν στα παιδιά και στους οικείους τους. 

Όπως αναφέρεται, κάθε μέρα περισσότερα από 1.000 παιδιά, σε ολόκληρο τον κόσμο, διαγιγνώσκονται με καρκίνο, το  80% των περιστατικών αφορούν παιδιά που ζουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και δυστυχώς έχουν μόνο 10-30% πιθανότητα θεραπείας και σε χώρες υψηλού εισοδήματος, αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε πέραν του 80%, με αποτέλεσμα τα παιδιά να επιβιώνουν και να ζουν μια πλήρη και υγιή ζωή.

Στόχος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τον Παιδικό Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι να εξαλείψει τον πόνο και την ταλαιπωρία των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και μέχρι το 2030, επιδιώκεται η αύξηση του παγκόσμιου ποσοστού επιβίωσης των παιδιών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο σε τουλάχιστον 60%. 

«Εξίσου σημαντική είναι και η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καθορισμό Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου», προστίθεται.

Η 15η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Στόχος της Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση για την ασθένεια, αλλά και η έκφραση συμπαράστασης προς τα παιδιά και τους εφήβους με καρκίνο, τους επιζώντες και τις οικογένειές τους.  Με αφορμή αυτή την Ημέρα, η Διεθνής Οργάνωση κατά του Παιδικού Καρκίνου (CCI) οραματίζεται τη μέρα που δεν θα υπάρχουν σύνορα για κανένα παιδί με καρκίνο στον κόσμο, ανεξαρτήτως χώρας διαμονής.  Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας, θεραπείας και αποκατάστασης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Tέσσερα χρόνια από την εφαρμογή του ΓεΣΥ-Η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση
Αίθριος ο καιρός-Πιθανόν βροχές στα ορεινά
Αποφάσισε η Μιχαηλίδου για αδίδακτο κείμενο στα Νέα Ελληνικά-«Να μη ληφθεί υπ’ όψιν η ερώτηση»
Αυξημένα τα περιστατικά ευλογιάς των ζώων στα κατεχόμενα-Έλαβαν εμβόλια από την Τουρκία
Πρότεινε χώρους ανέγερσης δημοτικού Ορόκλινης η ΥΠΑΝ-« Επαφίεται στις κοινότητες να συμφωνήσουν»
Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του αναλυτικού προγράμματος για την υπουργό Παιδείας
Με sms θα ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Άλλαξαν ξενοδοχείο οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη μετά το σάλο με τα τρωκτικά στα δωμάτια
Σύσταση φορέα προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό-Αύξηση 37,9% σε αφίξεις
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ οι δείκτες ανεργίας στην Κύπρο το 2022