Επανέλαβε τη συνέχεια στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους ο Αβέρωφ

Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζομένους, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας ότι η βοήθεια αποπληρωμής οφειλών δεν θα πρέπει να αποτελεί αντικίνητρο για όσους μπορούν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στον Οκτάι ο Αβέρωφ-«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεγράψουμε πόλεις και πατρίδα»

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο περιοδείας του σε εργοστάσια αλλαντικών στην περιοχή Πιτσιλιάς, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και να δώσουμε περαιτέρω διευκολύνσεις στην αποπληρωμή, τόσο ΦΠΑ, Φόρου Εισοδήματος αλλά και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα από μια προσεγμένη επέκταση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προγράμματος».

«Το οφείλουμε στην κοινωνία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τόπο μας», σημείωσε, ενώ την ίδια ώρα είπε πως θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός  «για το πώς επιβραβεύουμε και όσους, παρά τις δυσκολίες, πληρώνουν στην ώρα τους και φόρους και Κοινωνικές Ασφαλίσεις».

Ο κ.Νεοφύτου δήλωσε ότι «η βοήθεια σε αυτούς που έχουν δυσκολίες να αποπληρώνουν τις οφειλές τους προς το κράτος, δεν πρέπει να είναι αντικίνητρο για τους συνετούς και τους πολίτες που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην ώρα τους».

Σε σχέση με την περιοδεία του, με αφορμή την εγγραφή της λούντζας και του λουκάνικου Πιτσιλιάς στο μητρώο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της ΕΕ, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, που ανοίγει προοπτικές για περισσότερες πωλήσεις και καλύτερες τιμές των προϊόντων.

Οι κόποι δεκαετιών των ανθρώπων της Πιτσιλιάς, πρόσθεσε, έχουν ευοδωθεί και «ανοίγεται ένας ορίζοντας με πολλές προοπτικές και είμαι σίγουρος ότι αυτή η επιτυχία θα μεταφραστεί και σε οικονομική στήριξη της περιοχής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει την ποινή του ο τέως Κιτίου-Πέφτει η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση
Ζήτησε ποινή που θα αποτρέψει «το λαϊκό σφαγείο» ο καταδικασθέντας για την φονική πυρκαγιά
Έρευνες επί ερευνών για τους 16+4 ύποπτους αγώνες-Στο επίκεντρο ένας κόκκινος φάκελος
Στο κελί για 4,5 χρόνια η λογίστρια που υπεξαίρεσε 315 χιλιάδες-Έδωσε το σπίτι της για να ξοφλήσει
Εκτεθειμένη η Αστυνομία για το θανατηφόρο του 2012-Αντιφάσεις, διαψεύσεις και ερωτήματα
«Μόνο το 5% του πληθυσμού είναι Κύπριοι στα κατεχόμενα»
Λήξαν το ζήτημα ΕΛΚ για την Αννίτα-«Δεν έχουμε ούτε πολιτικές αλλεργίες, ούτε ιδεοληψίες»
Ν. Χριστοδουλίδης: Ο θεσμός της Δικαιοσύνης αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια
Αντιπροσωπεία γερμανικής Βουλής ενημερώθηκε για κατεχόμενη Αμμόχωστο
Επιθυμεί θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά το Βερολίνο