Δύο επείγοντα νομοσχέδια προωθεί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών

Δύο θέματα απασχόλησαν την  σημερινή συνεδρία της Επιτροπής  Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων  της Βουλής , που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο. Το πρώτο ήταν η Περί Πολιτικής Αεροπορίας Συλλογή Αξιολόγηση Ανάλυση και Αποθήκευση αναφορών περιστατικών στην Πολιτική Αεροπορία Κανονισμοί  του 2020- 2021, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη.

Ο κ. Πιττοκοπίτης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως είναι εναρμονιστικοί κανονισμοί  και έγινε συζήτηση επί της αρχής. 

Πρόσθεσε ,πως το Υπουργείο Μεταφορών που κατέθεσε τους κανονισμούς και  ανέφερε ότι, η έγκριση των κανονισμών αυτών θεωρείται πολύ επείγουσα δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει την Δημοκρατία σχετικά με εικαζόμενη παράβαση του κανονισμού ΕΕ 376/2014 για την αναφορά ανάλυση, και  παρακολούθηση περιστατικών στην πολιτική αεροπορία. 

Ο κ. Πιττοκοπίτης εξήγηση πως οι  κανονισμοί αυτοί έπρεπε να έρθουν στην Βουλή για να εγκριθούν πριν 2-3 χρόνια, δυστυχώς περίμεναν να πάρουν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή / καταγγελία για να τους φέρουν και να  ζητούν την κατεπείγον συζήτηση και έγκριση από την Βουλή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής άρχισαν σήμερα τη συζήτηση  ενώπιον της Επιτροπής στο πλαίσιο της οποίας, ενημερώθηκαν,  υποβλήθηκαν αρκετές ερωτήσεις και απορίες τις οποίες τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Τμήματα ανέλαβαν να επανέλθουν στην επόμενη συνεδρία για να απαντήσουν για να προχωρήσει περαιτέρω το θέμα προς την ολομέλεια. 

Το δεύτερο θέμα  σημείωσε, ήταν η συνέχιση της συζήτησης των Περί εξωδίκων ρυθμίσεως αδικημάτων τροποποιητικός νόμος του 2020  αριθμός 7, ο Περί Τροχαίων Αδικημάτων (Χρήσης  Συσκευών Φωτοεπισήμανσης και Άλλα Συναφή Θέματα και  ο Περί  Εξωδίκων Ρυθμίσεως Αδικημάτων Εξώδικων Προστίμων και Διαδικασίας  Τροποποιητικοί Κανονισμοί του 2020 .

Ο κ. Πιττοκοπίτης είπε πως αναφέρονται στην διαδικασία εφαρμογής και λειτουργίας των καμερών Φωτοεπισήμανσης  σημειώνοντας πως συνεχίστηκε η συζήτηση και είναι η δεύτερη συζήτηση που γίνεται ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών για αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως έγινε και παρουσία της όλης διαδικασίας με την οποία θα λειτουργεί το σύστημα από την στιγμή που θα επισημαίνεται η παράβαση μέχρι και την διαδικασία που επιδίδεται το εξώδικο και η πληρωμή του. 

Θα συνεχιστεί περαιτέρω στην επόμενη συνεδρία η συζήτηση και αναμένουν, όπως είπε, ότι θα  οδηγηθεί στην ολομέλεια μέσα του Μάρτη .

Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών εξέτασε τα θέματα με πολύ εποικοδομητικό τρόπο, έλαβαν τα μηνύματα των επειγόντων νομοσχεδίων  και κινήθηκαν σε ανάλογους ρυθμούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξελίξεις για την απάτη συνταγογραφήσεων στα κατεχόμενα-Βρέθηκαν φάρμακα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα μαθαίνει η πλειοψηφία των μαθητών στην Κύπρο
Υφ. Έρευνας: Επιτακτική ανάγκη το νομοθετικό πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης
Αίσια κατάληξη για τον μικρό Μάριο-Παρέχει συνοδό το Υπουργείο Παιδείας
Πέραν των 16.000 νέων φοιτητών στα κατεχόμενα
Προσωρινά εκτός ΓεΣΥ το ΤΑΕΠ του Απολλωνείου-Δεν ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή
Αυξήθηκαν οι φωλιές χελώνων στις αμμώδεις παραλίες ΒΒ (pics)
Τρύπιο το νομοσχέδιο για το e-kalathi-Άφησαν εκτός από τη σύγκριση τιμών τα αρτοποιεία
Κριτική σε Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή από οργανώσεις καταναλωτών
Κυβερνητική διγλωσσία για τηλεργασία-Άλλα το Υπουργείο Οικονομικών, άλλα το Εργασίας