Αντεπιτίθεται στο ΔΗΚΟ ο ΔΗΣΥ-«Δεν τους συμφέρει το αφήγημα του ”ΔΥΣΑΚΕΛ” »

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, άνοιξε με αφορμή την πενταμερή.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ, επιτίθεται στο ΔΗΚΟ, το οποίο είχε προηγουμένως εκδώσει ανακοίνωση, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την πενταμερή.

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ, «το ΔΗΚΟ βάλλει εκ νέου σήμερα κατά της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κάνοντας λόγο για «τουρκικών προδιαγραφών» άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό».

 Σημειώνει εξάλλου, πώς «ούτε λέξη όμως για το ΑΚΕΛ που επίσης συμφωνεί με την άτυπη διάσκεψη. Φαίνεται ότι στο ΔΗΚΟ εγκατέλειψαν γιατί δεν τους συμφέρει το αφήγημα του ”ΔΥΣΑΚΕΛ” και δεν σχολιάζουν οτιδήποτε έχει να κάνει με το ΑΚΕΛ».

Στην ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ ανέφερε ότι «ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε σοβαρή ανησυχία διότι, δυστυχώς, οδηγούμαστε σε μία τουρκικών προδιαγραφών Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό, με ασαφή τη βάση διαπραγμάτευσης και χωρίς τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας, συνεχίζει, «για διεξαγωγή της Πενταμερούς μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην της επιβληθούν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις, φαίνεται να υλοποιούνται αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τη διαπραγματευτική μας θέση».

Καταλήγοντας, το ΔΗΚΟ λέει ότι «πρόκειται για μια παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα σε μία κρίσιμη καμπή την ώρα που η προσπάθεια της Τουρκίας να μπει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων λύση δυο κρατών, είναι προκλητικά πασιφανής».

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ για αγροτικό κόσμο στο πλαίσιο ΚΑΠ
Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης
Επιτροπή στα κατεχόμενα θα εξετάσει μέτρα για την οικονομία
Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ
Δωρεάν είσοδος σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους