Το 59% των μελών του κινήματος Πέντε Αστέρων είπε «ναι» στην Kυβέρνηση Ντράγκι

Το 59% των εγγεγραμμένων στα Πέντε Αστέρια, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας είπε "ναι" στην συμμετοχή του κινήματος στην νέα κυβέρνηση που προσπαθεί να συνθέσει ο Μάριο Ντράγκι. Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε από τους "πεντάστερους".

Ο Ιταλός εντολοδόχος Πρωθυπουργός έχει εξασφαλίσει, κατά συνέπεια, τη στήριξη και συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση (αν επιλέξει υπουργούς από τον χώρο της πολιτικής) των Πέντε Αστέρων, της Λέγκα, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και, πιθανώς, της Ιταλικής Αριστεράς. Μια ευρύτατη πλειοψηφία, με μόνη εξαίρεση το ακροδεξιό κόμμα των Αδελφών της Ιταλίας, το οποίο θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Την Παρασκευή, ο Μάριο Ντράγκι είναι πιθανό να επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο, για να παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τη λίστα των Υπουργών του και να λάβει την σχετική έγκριση. Η νέα ιταλική Κυβέρνηση μπορεί να ορκιστεί το Σάββατο.

Μένει να διαπιστωθεί πώς θα καταφέρει, ο Ντράγκι, να μειώσει τις αποστάσεις που χωρίζουν τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις, σε θέματα βασικής σημασίας, όπως είναι το περιβάλλον, η στρατηγική για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και ακόμη και τα μέτρα προστασίας για να μπορέσει να ξεπεραστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορωνοϊού.

Πολλοί θεωρούν ότι χάρη στο κύρος του, ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα προσπαθήσει να επιβάλει μια προσωπική του ατζέντα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε λίγα σημεία, με κύριο στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την αποτελεσματική καταπολέμηση της πανδημίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Aναρρώνει ο Πάπας, κάθισε σε πολυθρόνα και διαβάζει εφημερίδες
Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ρουτίνας ο Μπερλουσκόνι
Πούτιν: Οι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους... αλλά αποτυγχάνουν
Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος που μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί
Η πισίνα που είχε σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας Αlvaro Siza του δίνει έμπνευση για ένα ακόμα δημιούργημα
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
«Δεν του έδιναν υπηκοότητα και αυτό μάλλον τον έκανε τρελό»
ΒΙΝΤΕΟ: Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Κεμπέκ-Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Ουάσινγκτον
Σκότωσε τη φίλη του, έκρυψε τη σορό μέσα σε τοίχο και ομολόγησε τυχαία την πράξη του