«Τα Βαρώσια δημιούργησαν ένα μοντέλο εναλλακτικού τουρισμού»

Υπάρχει μια σοβαρή εισροή επισκεπτών στα Βαρώσια, δήλωσε ο "υπουργός τουρισμού" Φικρί Ατάογλου, υποστηρίζοντας ότι έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο εναλλακτικού τουρισμού.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, είπε ότι πρώτα άνοιξε το παραλιακό τμήμα και στη συνέχεια άνοιξε ένα άλλο τμήμα. Ο Φικρί Ατάογλου ανέφερε ότι παρά τον κορωνοϊό, τα Βαρώσια επισκέφθηκαν πολλοί ντόπιοι και ξένοι τουρίστες και αποτελεί ένα από τα εναλλακτικά σημεία στον τουρισμό. “Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θέλουν να δουν τα Βαρώσια. Υπάρχει μια σοβαρή εισροή επισκεπτών. Το άνοιγμα των Βαρωσίων ήταν ένα θετικό βήμα από την άποψη του τουρισμού. Σίγουρα θα προσθέσουν στην αξία. Υπάρχουν τουρίστες που έρχονται για τα Βαρώσια. Έχει δημιουργήσει ένα μοντέλο εναλλακτικού τουρισμού”, ανέφερε.

Όπως είπε, βρίσκονται “σε στενή συνεργασία με την Τουρκία” και ενήργησαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Τουρκίας για την ανάπτυξη του τουρισμού στο ψευδοκράτος. “Αυξάνουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία μέρα με τη μέρα. Δεν έχουμε καμία διαφορά με την Τουρκία. Εδώ νιώθουμε σαν στο σπίτι μας”, ανέφερε. 

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυκλοφόρησε «Ο Συκοφάντης»-Το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Νίκου Αναστασιάδη προκαλεί αίσθηση
Έρευνες κατόπιν εντάλματος σε Κεντρικές και τρία υποστατικά-Συνελήφθη η μητέρα κατάδικου για κατοχή 160,000 ευρώ
Ξεκινά η παρέλαση μαρτύρων ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Καταθέτει πρώτος ο ΣΕΜΗΟ
Καλεί ΕΕ να αναλάβει ρόλο για GSI ο Παπαναστασίου-«Έχει τεχνικές, οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις»
Δώδεκα μάρτυρες κατηγορίας παρουσιάζει η Νομική Υπηρεσία στη δίκη για το Al Jazeera
Διαφήμιζε πωλήσεις σπιτιών και διαμερισμάτων στα κατεχόμενα ο 40χρονος-Πώς τον εντόπισε η Αστυνομία
Βαρύ το οικονομικό τίμημα των πυρκαγιών-Εγκαθίστανται αισθητήρες φωτιάς σε βιομηχανικές ζώνες
Η Ζιζέλ Πελικό ετοιμάζει βιβλίο με τα απομνημονεύματά της-«Η ιστορία μου με τις δικές μου λέξεις»
Διεκδικεί την αντιπροεδρία των Οικολόγων ο Οζ Καραχάν
Συνεχείς οι ακυρώσεις πτήσεων από Λάρνακα προς Χίθροου-Τεράστια προβλήματα εξαιτίας του μπλακ άουτ