Σ. Στεφάνου: Εργαζόμαστε για να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή στις προεδρικές

Πληρώνουμε τεράστια τιμήματα στο εξωτερικό, γιατί έχει βγει ένα κακό όνομα για την Κύπρο «εξ υπαιτιότητας των πολιτικών της Κυβέρνηση» και το ΑΚΕΛ εργάζεται για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να πετύχει την προοδευτική αλλαγή στις προεδρικές εκλογές του 2023, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις, στο πλαίσιο περιοδείας του σε βιομηχανικές μονάδες στη Λεμεσό, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι η κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά «αυτοί που κάνουν κριτική στον Πρόεδρο και συνεχώς τον δαχτυλοδείχνουν διεθνώς».

«Στην Ευρώπη και παγκοσμίως έχουμε γίνει πρωτοσέλιδα και η Κύπρος, εδώ και μερικά χρόνια διασύρεται διεθνώς ως φορολογικός παράδεισος, ως χώρα που παρέχει διευκολύνσεις σε απατεώνες», είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση από πλευράς του BBC, που αναφέρεται στον ΠτΔ ως ο offshore president».

Δεν είναι το ΑΚΕΛ το πρόβλημα, συνέχισε, «αλλά οι συμπεριφορές του Προέδρου, της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, που διασύρουν την Κύπρο» και εξέφρασε τη θέση πως «αντί η Κυβέρνηση να προστατεύσει την Κύπρο μας, ως οφείλει να κάνει κάθε Κυβέρνηση, απλά κάνει επικοινωνιακή διαχείριση στο εσωτερικό και δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ «πληρώνουμε τεράστια τιμήματα στο εξωτερικό, ως χώρα, ως οικονομία, γιατί έχει βγει ένα κακό όνομα για την Κύπρο εξ υπαιτιότητας των πολιτικών της Κυβέρνηση του Συναγερμού, κι εμείς θα συνεχίσουμε να το αναδεικνύουμε και να τονίζουμε την ανάγκη πως τα πράγματα στην Κύπρο πρέπει να αλλάξουν».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «επειδή δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι θα λειτουργήσει τώρα ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση του Συναγερμού προς διαφορετική κατεύθυνση, σε σχέση με την κατεύθυνση που ακολουθούν εδώ και εννέα σχεδόν χρόνια, εμείς εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή στις προεδρικές εκλογές του 2023».

Ερωτηθείς για το θέμα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου είπε πως οι διαδικασίες του κόμματος δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει επί τούτου, αλλά θα γίνουν όπως προβλέπονται από το καταστατικό, ώστε «να δούμε πως υπηρετούμε καλύτερα το στόχο της προοδευτικής αλλαγής στον τόπο».

Σε σχέση με την επίσκεψή του στις βιομηχανικές μονάδες, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τις διευθύνσεις και τους εργαζομένους, σε μια δύσκολη περίοδο ακρίβειας, όπου χρειάζονται συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις.

«Μέσα από τη συζήτηση που κάναμε με τους ανθρώπους, τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζόμενους, βγαίνουν διάφορα πράγματα, τα οποία θα αξιοποιήσουμε μετατρέποντας τα σε προτάσεις, έτσι ώστε να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση, στοχευμένα, να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση να βοηθήσουμε την οικονομία, την κοινωνία και τα νοικοκυριά», συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε δε την πρόταση του ΑΚΕΛ για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από 19% σε 9%, προσθέτοντας ότι «την ίδια ώρα ζητούμε και θα ενεργήσουμε, μέσω της Βουλής, προς την κατεύθυνση να καταργηθεί ο ΦΠΑ πάνω στο φόρο κατανάλωσης των καυσίμων, μια στρέβλωση που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Πάρα πολλές φορές, συνέχισε, το ΑΚΕΛ ζήτησε από την Κυβέρνηση να τερματιστεί «αυτή η στρέβλωση, αλλά, δυστυχώς, η Κυβέρνηση ικανοποιείται απλά με το να έχει έσοδα, τα οποία σήμερα είναι πολύ περισσότερα λόγω και της μεγάλης αύξησης της τιμής των καυσίμων».

Δειτε Επισης

Θλίψη στην ΕΔΕΚ-Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Κίκης Χαννίδης
Χ. Αγκαστινιώτης: Προτεραιότητα να έρθει ΦΑ στην Κύπρο για παραγωγή ηλεκτρισμού
Λ. Χριστοφόρου: Σημαντικό η Κύπρος να απορροφήσει κονδύλια €1,2 δισ. από ΕΕ
Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Άντρης Αναστασιάδου
Σε ρυθμό εξαγγελιών το ΔΗΚΟ-Την Τετάρτη κλειδώνουν οι διαδικασίες
Με τη χρυσή παγκοσμιονίκη, Μαρία Μάρκου συναντήθηκε η Αννίτα
Μαθητές και μαθήτριες στη Βουλή σε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού
Στην παρουσία του Προέδρου η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του AUB Mediterraneo
Ν. Χριστοδουλίδης: Η κοινωνική δράση του ΟΠΑΠ ενισχύει τους σχεδιασμούς της Πολιτείας
Σ. Στεφάνου: Απαραίτητη η διαμόρφωση συγκροτημένης στεγαστικής πολιτικής