Στη Γλασκώβη για τη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου στη Γλασκώβη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (CoP26) που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σκοπός της Συνόδου είναι, μεταξύ άλλων, η εξεύρεση τρόπων για τη μείωση των εκπομπών μέχρι το 2030, μέσω της επιτάχυνσης της μείωσης της χρήσης του άνθρακα, της αντιμετώπισης της αποψίλωσης των δασών, της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και της ενθάρρυνσης επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος των Συμβαλλόμενων Μερών στη Συμφωνία του Παρισιού, τα οποία συμμετέχουν στη Σύνοδο είναι η προστασία και αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και η δημιουργία υποδομών για προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε Παρέμβαση με την οποία θα αναφερθεί εκτενώς στην πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στη Γλασκώβη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου, εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας, με την ευκαιρία της Μέρας Μεσογείου, σε συνεργασία με τη Γραμματεία της ΕΕ για τη Μεσόγειο, το Δίκτυο Μεσογειακών εμπειρογνωμόνων για την Κλιματική και Περιβαλλοντική Αλλαγή και το Clima-Med Project, με τίτλο «Δράση για το Κλίμα στη Μεσόγειο», την οποία θα χαιρετίσει ο κ. Καδής.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν διάφορες θεματικές και εκδηλώσεις στις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει, περιλαμβανομένης και εκδήλωσης, με θέμα την καταπολέμηση της χρήσης μεθανίου, που διοργανώνουν από κοινού η Προεδρία των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία