Ένωση Συντακτών: Οι δημοσιογράφοι χρησιμεύουν ως σάκος του μποξ από τους πολιτικούς χώρους

Τα πολιτικά κόμματα - όλα ανεξαιρέτως - είναι καλό να αφήσουν τους δημοσιογράφους έξω από τις συνεχείς αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις και διελκυστίνδες τους, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Κύπρου, προσθέτονται ότι είναι τοις πάσι γνωστό ότι, συχνά-πυκνά, οι δημοσιογράφοι χρησιμεύουν ως σάκος του μποξ από όλους τους πολιτικούς χώρους, αναλόγως των περιστάσεων και των συγκυριών.
 
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, σημειώνεται, είναι μια ανεξάρτητη, υπερκομματική συντεχνία και θα συνεχίσει να διαφυλάσσει αυτή την ακεραιότητά της ως κόρη οφθαλμού στο διηνεκές - το μοναδικό συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων της Κύπρου δεν ενεπλάκη ποτέ στο παρελθόν σε πολιτικά παίγνια και ούτε πρόκειται να το πράξει στο μέλλον.
 
Σήμερα, αναφέρει η Ένωση Συντακτών Κύπρου, που ο δημοσιογραφικός κλάδος δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα λόγω των γνωστών κοινωνικο-οικονομικών συγκυριών οι προτεραιότητες της οργάνωσης είναι άλλες - είναι η μέγιστη δυνατή συνδικαλιστική συσπείρωση και ενότητα όλων των δημοσιογράφων, προκειμένου να διαφυλαχθούν εργασιακά δικαιώματα και να ανακτηθούν απολεσθέντα ωφελήματα.
 
Ο πολιτικός κόσμος στο σύνολο του, προστίθεται, καλείται να σεβαστεί αυτή την προτεραιότητα και να στηρίξει τη δημοσιογραφική οικογένεια στις διεκδικήσεις της.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξυπηρέτηση 400 ασθενών από ιατρείο ταχείας διακίνησης ΓΝ Πάφου-Εντός Ιουλίου στις άλλες επαρχίες
Ογδοντάχρονος στα κατεχόμενα φέρεται να μαχαίρωσε τον σύντροφό της πρώην του
Στη Βουλή το φθινόπωρο το νομοσχέδιο για προβλήματα σε διορισμούς στο Δημόσιο
Δαπάνες χωρίς προϋπολογισμό από ΕΟΑ-Επίκληση επιστολής ΥΠΕΣ για δίκαιο ανάγκης
Ζητά αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Αποκατάστασης η ΟΣΑΚ
Παρανομία σε εργασίες λατόμευσης σε τεμάχιο στο Natura 2000 εντοπίζει η Λοττίδη
Θετικά βλέπουν οι βουλευτές την επέκταση φοίτησης σε ειδικά σχολεία-Ανάγκη μέριμνας μετά τα 22 έτη
Χρονοδιαγράμματα για Μακάρειο Στάδιο και λύσεις για σωματεία ζητά η Επ. Παιδείας
Στην Κύπρο πρωτοποριακή κεραία δορυφορικών δεδομένων παρατήρησης Γης
Καλεί σε επανεξέταση του αιτήματός για το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-«Δεν είμαι καθαιρεμένος, ούτε σε αργία»