Ένας στους 100 χιλιάδες ανθρώπους χάνει τη ζωή του από επίθεση στην Κύπρο

Το 2016 συνολικά 3.124 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα επίθεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) 312 λιγότεροι από το προηγούμενο έτος και 901 λιγότεροι από το 2011, με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι άνδρες (65%), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.
 
Το ποσοστό θανάτων που σχετίζεται με "επίθεση" ανήλθε σε 0,7 ανά 100.000 κατοίκους το 2016 και σημείωσε σταθερή πτώση από το 2011 (όταν ήταν 0,9 θάνατοι ανά 100 000 κατοίκους). Στην Κύπρο το ποσοστό ανέρχεται σε έναν θάνατο ανά 100.000 κατοίκους.

Το 2017, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Λετονία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων που σχετίζεται με επίθεση με 3,8 θανάτους ανά 100 000 κατοίκους. Δύο άλλα κράτη μέλη της Βαλτικής, η Λιθουανία και η Εσθονία, ακολούθησαν με 2,8 και 2,3 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους αντίστοιχα. Η Μάλτα και η Ρουμανία κατέκτησαν την τέταρτη και την πέμπτη υψηλότερη θέση, με 1,6 και 1,5 θανάτους ανά 100 000 κατοίκους αντίστοιχα.

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, το Λουξεμβούργο κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό (0,2), ακολουθούμενο από τη Γερμανία και την Ιρλανδία (και τα 0,4), τη Γαλλία (στοιχεία 2016), την Ιταλία και τη Σλοβακία (από 0,5). Στην Ελλάδα το ποσοστό ήταν 0,8 και στην Κύπρο 1,0.

Σε περιφερειακό επίπεδο (NUTS2), η Μαγιότ και η Γαλλική Γουιάνα στη Γαλλία ήταν οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο με 5,3 και 4,3 θανάτους που σχετίζονται με επιθέσεις ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016 (τα δεδομένα του 2017 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα). Ακολούθησαν η Μαδέρα στην Πορτογαλία, η οποία κατέγραψε 3,4 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους το 2017, η Κεντρική και Δυτική Περιφέρεια στη Λιθουανία (3,3 θάνατοι ανά 100 000 κατοίκους το 2017) και η Βορειοανατολική Ρουμανία (2,6 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους το 2017).

Δειτε Επισης

Πέμπτη σύλληψη για την επίθεση κατά πετοσφαιριστών έξω από νυχτερινό κέντρο στην Πάφο
Αγωνία για 15χρονο που απουσιάζει από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό
Δήμαρχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νεανική παραβατικότητα-«Το κράτος να σοβαρευτεί»
Καταζητείται ο Αντώνης Νικολάου για την καταδίωξη στη Λεμεσό-Κατάφερε να ξεφύγει των αστυνομικών
Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 35χρονου τουρίστα στην Πάφο-Συνεχίζονται οι έρευνες από αέρα και ξηρά
Επιχείρησε να επενδύσει μέσω πλατφόρμας που βρήκε στο διαδίκτυο και του απέσπασαν 142 χιλιάδες ευρώ
Συνελήφθησαν τρεις κατάδικοι για τα μαχαιρώματα στις Φυλακές-Διερευνάται απόπειρα φόνου
Παρανάλωμα του πυρός όχημα 70χρονου στη Λάρνακα-Εντοπίστηκαν ίχνη εύφλεκτης ύλης
Κλειστές οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού–Πάφου, λόγω τροχαίου με φορτηγό
Ο Νόμος τελικά... δέρνεται από τους λίγους-Ολόκληρο χάος για το Μ. Σάββατο αλλά μόνο μια σύλληψη