Στο κελί η 38χρονη που πιάστηκε με πέραν των 100 κιλών καπνικά

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 4 ημερών εναντίον αλλοδαπής ηλικίας 38 ετών, κατοίκου Λεμεσού, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής αδασμολόγητων προϊόντων, δηλαδή 53 κιλά καπνός για ναργιλέ και περίπου 10 κούτες τσιγάρα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις οκτώ χθες βράδυ μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων (ΟΠΕ) Λάρνακας σε συνεργασία με μέλη των Ειδικών Καθηκόντων Πύλας που βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία, εντόπισαν ύποπτο όχημα που οδηγείτο από αλλοδαπή, ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Λεμεσού.
 
Το όχημα ανακόπηκε από την Αστυνομία και σε έρευνα εντοπίστηκε στο χώρο αποσκευών, επιμελώς κρυμμένη μεγάλη ποσότητα καπνικών προϊόντων, για τα οποία δεν καταβλήθηκαν οι νενομισμένοι δασμοί.
 
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν γύρω στα 53 κιλά καπνός για ναργιλέ και περίπου δέκα κούτες τσιγάρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπλόκο σε όχημα 38χρονης, έκρυβε πέραν των 100 κιλών καπνικά
                        
Υπολογίζεται ότι τα διαφεύγοντα κέρδη που απώλεσε η Κυπριακή Δημοκρατία από την μη καταβολή των δασμών ανέρχονται γύρω στις 19 χιλιάδες ευρώ.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, η 38χρονη προμηθεύτηκε τα καπνικά προϊόντα από Τουρκοκύπριο για να τα μεταφέρει στις ελεύθερες περιοχές.
 
Η γυναίκα συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής αδασμολόγητων προϊόντων κατά παράβαση του περί Τελωνείων Νόμου.
 
Σήμερα η 38χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον της διάταγμα κράτησης για τέσσερις ημέρες.
 
Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Τελωνείων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών στη Λεμεσό-Κατάφερε να διαφύγει πεζός ο οδηγός του οχήματος
«Δεν θα πρέπει να κατηγορηθούν μόνο επτά αλλά 107. Δεν εμπιστεύομαι την Νομική Υπηρεσία»
Καταζητείται ο 40χρονος Μπενάκης για επίθεση τον περασμένο Φεβρουάριο (pic)
Κουκουλοφόροι μπούκαραν στο σπίτι 40χρονου και του επιτέθηκαν με ρόπαλο και μαχαίρι
Έντονη αντιπαράθεση Χαρτσιώτη με Δαμιανού-«Ο ίδιος υπουργός με το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου για να ανάψουν φουκούδες»
Αυτόν ψάχνει η Αστυνομία για κλοπή στην Αγία Νάπα (pic)
Σοβαρός τραυματισμός 40χρονου στην Πάφο μετά από μετωπική σύγκρουση
Χωρίς αποτέλεσμα οι προσπάθειες εντοπισμού του 35χρονου τουρίστα στην Πάφο-Επεκτάθηκαν οι έρευνες
Πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος, τον παρέλαβε συγγενικό του πρόσωπο και τον τσάκωσαν ξανά λίγη ώρα αργότερα
Με... πυροτεχνήματα και μειωμένες διαγωγές δεν πατάσσεται η νεανική παραβατικότητα-Καυτή πατάτα οι ευθύνες