Ανοίγουν δύο εβδομάδες νωρίτερα τα εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα

Το πράσινο φως ώστε να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, δύο εβδομάδες νωρίτερα του αρχικού σχεδιασμού, και τα εμπορικά κέντρα άναψε η κυβέρνηση έπειτα απ’ την έγκριση που παρείχε η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ στο ειδικό σχέδιο λειτουργίας που παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης της Ελλάδας.
 
Μαζί με τα εμπορικά κέντρα την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν επίσης, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τα ζωολογικά πάρκα, οι βοτανικοί κήποι, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.
 
Τη γνωστοποίηση για την επαναλειτουργία των malls έκανε ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ενώ αργότερα θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις εκ μέρους του υπουργείου.
 
Προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις των λοιμοξιολόγων για την επαναλειτουργία των malls δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί υπερπροσπάθεια εκ μέρους του υπ. Ανάπτυξης προκειμένου να παρουσιαστεί ένα άρτιο σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας με αρκετές δικλείδες. Γεγονός που μαζί με τα θετικά νέα απ’ το μέτωπο της επιδημιολογικής εξέλιξης συνετέλεσαν στο να δοθεί το πράσινο φως.
 
Το σχέδιο λειτουργίας
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το σχέδιο πατάει στους βασικούς άξονες των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται σήμερα απ’ τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν με σημαντικές όμως τροποποιήσεις. Έτσι προβλέπει ανώτατο όριο για την είσοδο πελατών αφενός στον χώρο του εμπορικού κέντρου και αφετέρου σε κάθε κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του. Φυσικά χρήση γαντιών, μασκών και αντισηπτικών θα είναι επιβεβλημένα.
 
Επίσης η λειτουργία καφέ, εστιατορίων και μπαρς θα απαγορεύεται με μοναδική εξαίρεση το take away και αυτό προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο της άσκοπης παραμονής εντός του εμπορικού κέντρου.
 

Δειτε Επισης

Η Κύπρος καταγγέλλει 989 εναέριες και 45 θαλάσσιες παραβιάσεις από Τουρκία στον ΟΗΕ
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Στις φλόγες όχημα 54χρονης στη Λακατάμια-Επηρεάστηκαν και άλλα δύο αυτοκίνητα
Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα
Ι. Καργαρώτος: Η μείωση της βλάβης στο κάπνισμα μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία
Από την κουμπαροκρατία που κατήγγειλε ο Κληρίδης στην απόλυση της Βαρωσιώτου-Δέχεται πυρά η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης
Αδιέξοδο στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων-Εξαντλούνται οι διαθέσιμες δομές
Ο καθένας στον δικό του ΚΕΝΤΡ(ικ)Ο δρόμο στις Βουλευτικές αλλά με ευδιάκριτα σημεία διασταύρωσης
Ξανάρχισε το τροπάρι με τους σφετεριστές ο Τατάρ-Ξεκίνησε blame game ενόψει Νέας Υόρκης
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ