Ζητούν να σταματήσει η δημοσιοποίηση επιχειρήσεων με κρούσματα-«Τιμωρεί και δυσφημεί»

Επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ο οποίος ζητά όπως σταματήσει η δημοσιοποίηση των ονομάτων επιχειρήσεων στις οποίες εντοπίζονται θετικά κρούσματα, ενώ την ίδια ώρα ζητά την επαναλειτουργία υπεραγορών και αρτοποιείων τις Κυριακές.
 
Αυτούσια η επιστολή: 
 
«Κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου,
Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων
 
Κύριο Κωνσταντίνο Ιωάννου
Υπουργό Υγείας
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για όλες τις προσπάθειες σας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία Covid 19 αλλά και για την άριστη συνεργασία με το Επιμελητήριο.
 
Είναι η άποψη του ΚΕΒΕ ότι η ανακοίνωση των ονομάτων των επιχειρήσεων στις οποίες παρουσιάζονται θετικά κρούσματα Covid 19, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και απλά τιμωρεί και δυσφημεί την συγκεκριμένη επιχείρηση, προσθέτοντας ακόμα ένα βάρος στον ήδη καταπονημένο κύκλο εργασιών τους.
 
Βεβαίως όλες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν πρέπει να εποπτεύονται αυστηρά και σε περίπτωση κρουσμάτων, πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, όπως κλείσιμο, απολύμανση, επαναλειτουργία με άλλο προσωπικό, αλλά όπως δηλώσαμε και πιο πάνω η τιμωριτική δημοσιοποίηση των ονομάτων είναι εντελώς αχρείαστη και ισχυριζόμαστε ότι δεν εξυπηρετεί κανένα συγκεκριμένο σκοπό.
 
Παράκληση του ΚΕΒΕ είναι όπως αυτή η πολιτική επανεξεταστεί άμεσα.
 
Επιπλέον μας ξενίζει το μέτρο του κλεισίματος υπεραγορών και αρτοποιείων τις Κυριακές, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών σε υπεραγορές και αρτοποιεία  τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, λόγω και των περιορισμών που υπάρχουν για πόσα άτομα μπορούν να εξυπηρετούνται ανά πάσα στιγμή, με τις ανάλογες συνέπειες.
 
Θέση μας είναι ότι πρέπει να επιτραπεί να συνεχίσει η λειτουργία υπεραγορών και αρτοποιείων και την Κυριακή με στόχο την μικρότερη συγκέντρωση (spreading out) πελατών σ΄αυτές τις  εγκαταστάσεις.
 
Σας ευχαριστούμε.»

Δειτε Επισης

«Ευλόγησε» την μεγάλη ανάπτυξη της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Έγκωμη η Ιερά Σύνοδος
Iσχυρό μήνυμα για τον Ερντογάν η ψηφοφορία υπέρ του Ιμάμογλου-Γιατί «μεταφράζεται» ως δημοψήφισμα κατά του Τούρκου Προέδρου
Έντονη αντίθεση Οικολόγων για ανάπτυξη της Μονής Κύκκου στην περιοχή της Έγκωμης
Διαμαρτυρία την Τετάρτη εργαζομένων περισυλλογής σκυβάλλων Κοκκινοχωρίων
Εκστρατεία για προώθηση της υδατοκαλλιέργειας στην ΕΕ ξεκινά ο Καδής
Υπό έρευνα και ο Δήμος Άγκυρας για πολιτιστικές δαπάνες–Αντιδρά ο Μανσούρ Γιαβάς
Επεκτείνονται βορειότερα οι εργασίες στη Τσερίου-Συνεχίζεται κανονικά η κυκλοφορία οχημάτων (χάρτης)
Μετά το τελεσίγραφο Τραμπ, η Τεχεράνη δηλώνει έτοιμη για «έμμεσες συνομιλίες» για την πυρηνική συμφωνία
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου η ΠΑΣΥΚΙ
BINTEO: Τρομοκράτης στο Ισραήλ μαχαίρωσε στρατιώτη και πυροβόλησε 75χρονο που οδηγούσε το αυτοκίνητό του