Η επιδημία εξαπλώνεται με αμείωτους ρυθμούς στο Ιράν

Το Ιράν κατέγραψε 157 νέους θανάτους της επιδημίας του κορωνοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο και 2.389 νέα κρούσματα της επιδημίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
 
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 2.234 και των κρουσμάτων σε 29.406, ενώ οι ιαθέντες ανέρχονται σε 10.457, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος αναγνωρίζοντας ότι η εξάπλωση της νόσου όλο και μεγαλώνει.
 
Οι ιρανικές αρχές απαγόρευσαν από σήμερα τις μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων ενώ νέα σειρά μέτρων ανακοινώθηκε χθες για τον έλεγχο της επιδημίας σε μία από τις πλέον πληγείσες από τον ιό χώρες.
 
Μέχρι σήμερα, η ιρανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να επιβάλει περιοριστικά μέτρα ή καραντίνα με το επιχείρημα ότι αυτό θα απειλούσε με ολοκληρωτική καταστροφή την αποσταθεροποιημένη από τις αμερικανικές κυρώσεις ιρανική οικονομία.
 
Η είδηση για την απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ πόλεων έρχεται εν μέσω των σχολικών διακοπών για το νέο ιρανικό έτος, την ώρα που εκατομμύρια κάτοικοι έχουν ταξιδέψει εκτός της επαρχίας τους. Αυτοί καλούνται να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στα σπίτια τους. Όλες οι συναθροίσεις, επίσημες ή μη, απαγορεύονται.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Οι παραλείψεις στη λειτουργία του crazy dance που οδήγησαν στον θάνατο τον 19χρονο στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE
Άκουσε τον Σήφη ο μάρτυρας αλλά τελικά... δεν μιλά ελληνικά-Πρώτη φορά απαλλαγή κατηγορουμένων για φόνο από το εκ πρώτης όψεως
Το blame game που πρέπει να εκριζωθεί, οι αρμόδιοι αναρμόδιοι και η κατάχρηση εξουσίας ΤΟΜ που έδειξε η Ερευνητική
Πρώην διευθυντές ΤΟΜ στην λίστα των ποινικών για ΤΑΚΑΤΑ-Πειθαρχικές με τη σέσουλα αλλά... άνευ αντικειμένου
«Παρά δε τα επιφωνήματα πόνου που έβγαζε το θύμα, οι κατηγορούμενοι με πλήρη αδιαφορία, συνέχισαν την ανελέητη επίθεση»
Στο Τέξας ο Τραμπ επτά ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες
Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»