Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πατέρας, στο εδώλιο του μάρτυρα η κόρη

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμπεται ο καθ΄ ομολογίαν συζυγοκτόνος Χουσεΐν Φαρούχ, 42 ετών, ο οποίος παραδέχθηκε πως αυτός σκότωσε την 31χρονη εν διαστάσει σύζυγο του, τα ξημερώματα της 20ης Ιανουαρίου στην Πάφο.
 
Με το σοβαρότερο αδίκημα που προβλέπει ο ποινικός κώδικας, αυτό του φόνου εκ προμελέτης, ο 42χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ισόβιας κάθειρξης.
 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου, που κατάφεραν να εξιχνιάσουν το άγριο φονικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καταχωρούν σήμερα την υπόθεση, καθώς εκπνέει το διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου και οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί.
 
Σε περίπτωση που ο 42χρονος παραδεχθεί ενοχή στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, τότε η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα είναι σύντομη, αφού η ποινή των ισοβίων σε οποιοδήποτε κατηγορούμενο παραδεχθεί ή κριθεί ένοχος, είναι μονόδρομος.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, που παραδεχθεί μεν και ενώπιον του Κακουργιοδικείου πως σκότωσε τη σύζυγο του αλλά αρνείται ότι επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα, τότε θα ακολουθήσει ακροαματική διαδικασία, στην οποία από τη μία η υπεράσπιση του 42χρονου θα πρέπει να αποδείξει πως ο κατηγορούμενος ενήργησε εν βρασμώ ψυχής και από την άλλη η Κατηγορούσα Αρχή πως το είχε προσχεδιάσει. Ωστόσο, σημειώνεται πως και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και ισόβια. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ταξίδεψε σε ξύλινη βάρκα με τα παιδιά για να τον βρει και αυτός την σκότωσε
 
Λύγισε στην ανάκριση
 
Κίνητρο της στυγερής δολοφονίας, η παθολογική ζήλια που έτρεφε ο 42χρονος για την εν διαστάσει σύζυγο του, ο οποίος αρχικά αρνείτο πως αυτός είναι ο δράστης του φονικού, ωστόσο λύγισε στην ανάκριση.  
 
Ο 42χρονος προβάλει τη θέση πως δεν είχε προμελετήσει τη δολοφονία της 31χρονης, ισχυριζόμενος πως όταν εισήλθε στην οικία της εν διαστάσει συζύγου του με το αντικλείδι που είχε στην κατοχή του, την είδε με άλλο πρόσωπο που δεν γνώριζε και «θόλωσε».
 
Τότε, όπως ισχυρίστηκε, ο άγνωστος άντρας έφυγε και ακολούθησε καβγάς με την 31χρονη, ενώ σε κάποια στιγμή άρπαξε το μαχαίρι και της το κάρφωσε στο στήθος.
 
Ισχυρισμός ο οποίος δεν έπεισε τους ανακριτές, αφού παρά τις έρευνες, δεν επιβεβαιώνεται η αναφορά για τρίτο πρόσωπο που βρισκόταν στην οικία. 
 
Οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους μαρτυρία από πρόσωπο που συσχετίστηκε πρόσφατα μαζί του, για περίοδο 2-3 συνεχόμενων μερών, όπου ανέφερε πως ο ύποπτος του εξηγούσε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το θύμα, στην παρουσία ακόμη ενός προσώπου, αναφέροντας του επανειλημμένως τη φράση «εν να τη σφάξω».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το «άλλοθι» με στρατηγική του συζυγοκτόνου και τα επόμενα βήματα των ανακριτών
 
Στο εδώλιο με βασικό μάρτυρα… την κόρη του
 
Βασική μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του 42χρονου αναμένεται να αποτελέσει η επτάχρονη κόρη του, η οποία είχε ακούσει φωνές, ξύπνησε και τότε είδε τον πατέρα της να μαχαιρώνει την 31χρονη, η οποία επιχειρούσε να επουλώσει το τραύμα της, χωρίς όμως να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα, το ανήλικο κοριτσάκι ζωγράφισε σε ένα χαρτί, την φρίκη που έμελλε να δουν τα μάτια της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επαναλάμβανε πως «θα την σφάξει…»-Ζωγράφισε την φρίκη το επτάχρονο κοριτσάκι
 
Το έγκλημα διαπράχθηκε στις πέντε το πρωί, την ώρα που στην οικία βρίσκονταν τα τρία εκ των επτά παιδιών της οικογένειας (σ.σ. δύο από αυτά διαμένουν στη Συρία), τα οποία μετά τη δολοφονία ο 42χρονος τα μετέφερε στην οικία του αδελφού του, εκεί όπου διέμεναν και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.
 
Το άψυχο σώμα της 31χρονης βρέθηκε γύρω στις 9 και 40 το πρωί από λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας, το οποίο παρακολουθούσε την οικογένεια, αφού η 31χρονη ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
 
Ο 42χρονος εντοπίστηκε τέσσερις μέρες αργότερα σε υποστατικό που διαμένουν Σύριοι στη Λεμεσό, από τους οποίους ζήτησε καταφύγιο και βοήθεια για να διαφύγει στα κατεχόμενα.  Κανένας από τους ενοίκους δεν τον γνώριζε και τους συστήθηκε με ψεύτικο όνομα.
 
Ωστόσο, στη συνέχεια, κάποιος από τους ενοίκους αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για το δημοσιευμένο στα ΜΜΕ καταζητούμενο πρόσωπο και ενημέρωσε και τους υπόλοιπους συγκατοίκους του.
 
Τότε εκεί στην κατοικία, τον πληροφόρησαν ότι τον αντιλήφθηκαν και ο 42χρονος τους φέρεται να τους ομολόγησε ότι σκότωσε τη σύζυγο του για θέματα τιμής.
 
Ακολούθως, οι Σύριοι φρόντισαν και ενημέρωσαν την Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν εκεί και τον συνέλαβαν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη, η μεταφορά των παιδιών και το τηλεφώνημα

Δειτε Επισης

Τα παράδοξα της Δικαιοσύνης-Ζήτησαν την κράτηση κατάδικου ως... υπόδικου λόγω Κομμωτή και Κίτα, διαφορετικοί χειρισμοί για την απόπειρα φόνου
«Η Κριμαία είναι Ουκρανική»-Η απάντηση Ζελένσκι στο σχέδιο Τραμπ που δίνει τη χερσόνησο στη Ρωσία
Προσπάθησε να ταξιδέψει με 118 κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα που μετέφερε από τα κατεχόμενα
Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Διακόπηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου τουρίστα που χάθηκε στη θάλασσα στην Πάφο
Πλήρωσε πάνω από 29,000 ευρώ για να εισάξει δύο ρολόγια πολυτελείας που έφερε μαζί του από την Ελβετία
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από τον τόπο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ