«Εξαιρετικό ηγέτη» χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη ο Τραμπ

Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γραφείο του στο Λευκό Οίκο. Η πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας στην αμερικανική πρωτεύουσα.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Τραμπ αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στην πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εξαιρετικό ηγέτη, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
 
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».
 
Τέλος, ο κ. Τραμπ εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ
Εμμονικός με τη γειτόνισσα του 44χρονος στην Ελλάδα-Της έκανε σεξουαλικές προτάσεις και διέδιδε ότι είναι ιερόδουλη
Ελεύθερος υπό όρους ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου
Άγριος καβγάς Γεωργιάδη και Πολάκη-«Να δω αν θα έρθεις με παντελονάτη ενδυμασία στο Δικαστήριο, λες π@π@ριές…»
BINTEO: Η στιγμή που Σύρος επιτίθεται σε 22χρονη στη Σόλωνος για να τη βιάσει
Απολογείται ο πατέρας του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου-«Είχε να δει το παιδί δύο χρόνια»
Στην ελληνική Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη για τα Τέμπη
Ενώπιον της ανακρίτριας ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα