Νέα πολυώροφη οικιστική ανάπτυξη στη Λεμεσό

Οικιστική ανάπτυξη 12 ορόφων με την ονομασία «Sea Horizon Tower» προωθεί στην Παρεκκλησιά η Crona Art. Το προωθούμενο έργο, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, αφορά την κατασκευή και λειτουργία οικιστικής ανάπτυξης 12 ορόφων και ύψους 50 μέτρων, με 20 πολυτελή διαμερίσματα.  
 
Το πολυόροφο κτήριο θα προσφέρει πολλαπλές ανέσεις ξεκούρασης, όπως εξωτερική και εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, sauna, hammam, γυμναστήριο και χώρους ξεκούρασης στους χώρους πρασίνου. Να σημειωθεί ότι, τα 12 διαμερίσματα θα είναι δύο υπνοδωματίων και τα υπόλοιπα τριών υπνοδωματίων. 

Ο εξωτερικός χώρος θα διαθέτει 8 χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι δύο για ΑμεΑ ενώ ο υπόγειος χώρος θα διαθέτει χώρο στάθμευσης 25 θέσεων, 22 αποθήκες, την εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή, αποδυτήρια, τους χώρους για sauna, το hammam, massage και μηχανοστάσιο.  

Το συνολικό εμβαδόν του υπό μελέτη τεμαχίου είναι 6.058 m2 ενώ το εμβαδόν του προτεινόμενου πολυώροφου κτηρίου θα καλύπτει έκταση περίπου 651 m2. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται στους 24 μήνες, νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις.
 
 
Η τοποθεσία του προτεινόμενο έργου βρίσκεται σε αστική/ παραλιακή περιοχή με πολεοδομική ζώνη την τουριστική – Τ1δ1 και τη ζώνη εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων εκτός πυκνοκατοικημένης περιοχής πόλης - Εβ. Στην Ευρύτερη Περιοχή Μελέτης υφίστανται διαφόρου τύπου αναπτύξεις, όπως ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνα, κατοικίες, χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας και εμπορικές αναπτύξεις. Επίσης, στο βόρειο σύνορο του έργου βρίσκεται το δευτερεύον οδικό δίκτυο Β1 (Λευκωσίας – Λεμεσού), το οποίο αποτελεί τη βασική οδό πρόσβασης στο έργο.