Προειδοποιούν με επ΄αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία «Ζήνων»

Σε απ’ αόριστον απεργία θα κατέλθουν από την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν καταβληθούν τα διάφορα Ταμεία τους τα οποία η εταιρεία αποκόπτει από τους μισθούς.
 
Σε επιστολή των τριών Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ-ΔΕΟΚ, προς την Εταιρεία Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Παντελή Παντελίδη, αναφέρεται ότι από τον Μάρτιο του 2019, η εταιρεία αποκόπτει «από το μισθό των εργαζομένων τα Ταμεία Προνοίας, τις δόσεις των Ταμείων Προνοίας, τη συνδρομή προς τη Συντεχνία, την εισφορά της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το Ταμείο Ευημερίας και τις εφημερίδες των οργανώσεων τους» χωρίς όμως να τα  εμβάζει στα συγκεκριμένα Ταμεία.
 
Στην επιστολή σημειώνεται πως η συγκεκριμένη πράξη της Εταιρείας «είναι αξιόποινη και μάλιστα έχει λάβει προειδοποίηση από τον Έφορο Ταμείων Προνοίας ότι η πράξη αυτή διώκεται ποινικά».
 
Η Εταιρεία, συνεχίζει η επιστολή έχει «αγνοήσει επιδεικτικά» την προειδοποίηση με αποτέλεσμα «να κατατεθεί υπόθεση στο Δικαστήριο, εκ μέρους του Εφόρου Ταμείων Προνοίας».
 
Προστίθεται ακόμα πως παρά το γεγονός ότι όλα αυτά είναι εν γνώσει του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας εντούτοις «ουδεμία προσπάθεια καταβάλλεται για να βρεθεί μια λύση και να αποδοθούν οι αποκοπές των εργαζόμενων. Αντίθετα η Εταιρεία αναμένει κάθε μήνα να κάνει αυτές τις αποκοπές για τις χρησιμοποιήσει προς όφελος της».
 
Ως απόρροια της στάσης αυτής του Δ. Σ. της Εταιρείας Λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, αναφέρεται στην επιστολή «και μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις, δεν απομένει κανένας άλλος τρόπος από το να διεκδικήσουμε, όπως οι αποκοπές από τον μισθό των εργαζομένων να καταβληθούν στα Ταμεία τους άμεσα μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, συμπεριλαμβανομένου και του Φεβρουαρίου του 2020».
 
Σε περίπτωση που η Εταιρεία «δεν καταβάλει τα διάφορα Ταμεία των εργαζομένων από την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020   τότε οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία» καταλήγει.
 
Σημειώνεται ότι η επιστολή των Συντεχνιών κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τη Διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων.

Δειτε Επισης

Εξελίξεις για την απάτη συνταγογραφήσεων στα κατεχόμενα-Βρέθηκαν φάρμακα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι
Τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα μαθαίνει η πλειοψηφία των μαθητών στην Κύπρο
Υφ. Έρευνας: Επιτακτική ανάγκη το νομοθετικό πλαίσιο τεχνητής νοημοσύνης
Αίσια κατάληξη για τον μικρό Μάριο-Παρέχει συνοδό το Υπουργείο Παιδείας
Πέραν των 16.000 νέων φοιτητών στα κατεχόμενα
Προσωρινά εκτός ΓεΣΥ το ΤΑΕΠ του Απολλωνείου-Δεν ανοίγει τις πόρτες του την Κυριακή
Αυξήθηκαν οι φωλιές χελώνων στις αμμώδεις παραλίες ΒΒ (pics)
Τρύπιο το νομοσχέδιο για το e-kalathi-Άφησαν εκτός από τη σύγκριση τιμών τα αρτοποιεία
Κριτική σε Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή από οργανώσεις καταναλωτών
Κυβερνητική διγλωσσία για τηλεργασία-Άλλα το Υπουργείο Οικονομικών, άλλα το Εργασίας