Tα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον κορωνοϊό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, σύμφωνα με έρευνα

Τα παιδιά μολύνονται συχνότερα με τον κορωνοϊό απ` ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Λέβεν και του ινστιτούτου Σιενσάνο.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 362 παιδιών από τις περιοχές Αλκεν και Πελτ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Belang van Limburg. Στο διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου, ελήφθησαν δείγματα αίματος και σάλιου από αυτά τα παιδιά.

Το Αλκεν ήταν μια από τις περιοχές που είχε πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό την άνοιξη, ενώ το Πελτ ήταν σχετικά σε καλύτερη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στο Αλκεν το 14,4% των παιδιών είχε αναπτύξει αντισώματα έναντι 4,4% στο Πελτ. "Αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον ιό απ` ό,τι αρχικά πιστευόταν", ανέφερε η Κορίν Βαντερμέλεν, συντονίστρια ερευνήτρια και εμβολιολόγος στο καθολικό πανεπιστήμιο του Λέβεν.

"Επειδή δεν γνωρίζαμε το γενικό επίπεδο μόλυνσης στο Alken κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, δεν μπορούμε να πούμε εάν ο ιός κυκλοφόρησε περισσότερο ή λιγότερο στα παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες" συμπλήρωσε.

Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες λοιμώξεις εμφανίστηκαν μέσω στενής επαφής με έναν μολυσμένο ενήλικα. Τα σχολεία δεν φαίνεται να έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διάδοση του πρώτου κύματος, σημειώνει. Ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη μολύνσεων στο σχολείο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο ρόλος του προσωπικού απεσταλμένου, η πιθανή επιστροφή Ολγκίν και η αδιαλλαξία Τατάρ
Ναυάγησε το πρώτο χρονοδιάγραμμα για το σύστημα κινητών στις Φυλακές-Ακόμη δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός
Μας έκανε ξανά περήφανους… Νέα διάκριση για την εγκλωβισμένη αθλήτρια που θριαμβεύει στo Muay Thai
Μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο οι κυνηγοί με αφορμή το διάταγμα της Θήρας-Ζητούν να τους ακούσει η Βουλή
Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι πολίτες δυσκολεύονται-Προβληματίζουν τα ευρήματα ερευνών για τη φτώχεια
Πώς το διεθνές πολιτικό κλίμα επέτρεψε στον Ερντογάν να «κυνηγήσει» τον Ιμάμογλου
Με έγκριση Πολιτικής Διακήρυξης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου του ΔΗΚΟ
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες λυόμενη οικία στη Λευκωσία-Περιείχε κύλινδρα υγραερίου
Χειροπέδες σε 51 παράτυπους αλλοδαπούς-Επαναπατρίστηκαν 37, υπό κράτηση οι άλλοι 14
Του πήραν τα κλειδιά μία ημέρα πριν την τραγωδία-Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο με θύμα την 50χρονη