Την πρώτη της συνεδρίαση ολοκλήρωσε η πλατφόρμα επιστημονικών συμβούλων των 27ΚΜ υπό την Κομισιόν

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν καλωσόρισε σήμερα τους επιστημονικούς συμβούλους COVID-19 των 27 κρατών μελών στην πρώτη συνάντηση της πλατφόρμας επιστημονικών συμβουλών της ΕΕ για το COVID-19. Της σημερινής συνάντησης προήδρευσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, με τη συμμετοχή του καθηγητή Πέτερ Πάιοτ, Ειδικού Συμβούλου της Προέδρου για τον COVID-19.

Η πλατφόρμα θα βοηθήσει στο συντονισμό των επιστημονικών συμβουλών σχετικά με την προσέγγιση των μέτρων δημόσιας υγείας COVID-19 των κρατών μελών και συμπληρώνει τη συμβουλευτική επιτροπή COVID-19 της Προέδρου και το έργο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Όπως έγινε γνωστό, οι επιστημονικοί σύμβουλοι συζήτησαν περί αποτελεσματικών ρυθμίσεων για τη χρήση ταχέων τεστ αντιγόνου και την πιο αποτελεσματική εφαρμογή απομόνωσης και καραντίνας για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού. Οι συζητήσεις τους σχετικά με αυτά και μελλοντικά θέματα θα επικαιροποιήσουν το περιεχόμενο και το συντονισμό της πολιτικής της ΕΕ και  των 27, ενώ συμπληρώνουν  τις υπάρχουσες πηγές επιστημονικών συμβουλών από οργανισμούς της ΕΕ και άλλες πηγές.

Η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε μάλιστα σχετικά ότι "για να νικήσουμε τον κορωνοϊό, χρειαζόμαστε τους καλύτερους επιστήμονες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βρουν γρήγορα λύσεις για αυτόν τον ιό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώνουμε τους κορυφαίους επιστημονικούς συμβούλους της Ευρώπης για να συζητήσουμε και να συμβουλευτούμε τον καλύτερο δρόμο για θέματα όπως τα τεστ ή η καραντίνα. Αυτό θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των πιο αποτελεσματικών μέτρων και θα ενισχύσει με μια συντονισμένη προσέγγιση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. "

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι "από την έναρξη της κρίσης COVID-19, η πιο σημαντική πρόκληση ήταν ο συντονισμός των εθνικών μέτρων. Η σημερινή έναρξη της επιστημονικής πλατφόρμας με κορυφαίους συμβούλους από όλα τα κράτη μέλη, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση ότι οι σημαντικές αποφάσεις για μέτρα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών μας, όπως τεστ ή καραντίνες, βασίζονται στις βέλτιστες διαθέσιμες επιστημονικές γνώσεις και είναι καλά συντονισμένες σε ολόκληρη την Ένωση. "

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν και οι 27 ηγέτες θα συζητήσουν τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης της πλατφόρμας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 19 Νοεμβρίου
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τέσσερις νεκροί και πάνω από 500 τραυματίες από μεγάλη έκρηξη στο νότιο Ιράν
Τραγική η εικόνα στη Γάζα-Το βίντεο του ΟΗΕ με τα άδεια ράφια
Κατηγορούν τον Τραμπ ότι παραβίασε τον ενδυματολογικό κώδικα στην κηδεία του Πάπα
Άτυπη τετραμερής Τραμπ, Ζελένσκι, Μακρόν και Στάρμερ στο περιθώριο της κηδείας του Πάπα
Νέο μπαράζ συλλήψεων υποστηρικτών του Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
Η Ρωσία ανέκτησε τον έλεγχο του Κουρσκ, λέει ο Πούτιν-«Το Κίεβο απέτυχε»
Στην τελευταία του κατοικία ο Πάπας Φραγκίσκος-250.000 πιστοί αποχαιρέτισαν τον Πάπα των Φτωχών (vids&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στο λιμάνι Shahid Rajaee στο νότιο Ιράν-Πάνω από 500 τραυματίες
Ανοιχτή η Χαμάς σε συμφωνία για πενταετή εκεχειρία στη Γάζα
Τραμπ και Ζελένσκι τα είπαν μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου-Οι πρώτες εικόνες