Χουριέτ: Πρόσκληση Άγκυρας σε Αθήνα για διάλογο

Επίσημη πρόσκληση έστειλε η Άγκυρα στην Αθήνα για την πραγματοποίηση της 4ης συνάντησης στρατιωτικών αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο χωρών στην Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται απάντηση.
 
Σύμφωνα με την Χουριέτ, η οποία έχει καλές πηγές μέσα από την κυβέρνηση, η Τουρκία θέλει να ανοίξουν όλα τα θέματα στις διαπραγματεύσεις, στόχος είναι να λυθούν "στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, των καλών σχέσεων και του διαλόγου αλλά τετελεσμένα δεν θα επιτραπούν".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η Τουρκία δεν αγνοεί την πιθανότητα σύγκρουσης από κάποιο λάθος που μπορεί να προκληθεί. Για τις μυστικές επαφές της Τουρκίας με την Αίγυπτο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις. “Μπορεί να υπάρχει μεγάλο όφελος οι δύο χώρες να συνεργαστούν”, αναφέρουν.

Για την ΕΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία δεν είδε κανένα βήμα και πως εφαρμόζεται ένα ‘κεκαλυμμένο εμπάργκο από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας. 

Για τους S400 οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνονται δοκιμές και έλεγχος του συστήματος. “Όπως όταν αγοράσει κανείς μια τηλεόραση, την στήνει και κοιτάζει εάν δουλεύει ή όχι”, αναφέρουν οι πηγές. Προσθέτουν ότι η Τουρκία γνωρίζει  τι κρύβεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες εναντίον της και πως η ίδια "εκπληρώνει τα καθήκοντά της απέναντι στο ΝΑΤΟ στο ακέραιο". 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Kάλεσμα Στεφάνου στην Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ακρίβεια
Απαντά εκ νέου για Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Καμιά θολούρα, όταν υπάρχουν ανακοινώσεις θα προχωρήσω»
Για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ενημερώθηκε η ΔΕΣ Κύπρου-Αρμενίας
ΠτΒ: Aνάγκη ενσωμάτωσης έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό
Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης ήταν μάταιη ισχυρίστηκε ο Τατάρ
Δρομολογούνται προσλήψεις για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ-Έτοιμη η μελέτη του ΥΠΕΣ για κατανομή χορηγίας στους δήμους
Αντεπιτίθεται η Κυβέρνηση για συντάξεις ΠτΔ και υπουργών-«Η ίδια νομοθεσία για στελέχη κομμάτων που σήμερα βλέπουν αναλγησία σε άλλους»
Για ανάγκη προώθησης παραδοσιακών προϊόντων συζήτησε η Βουλή
Μπαχτσελί: Δεν πρέπει πλέον να την ονομάζουμε ΤΔΒΚ, αλλά Κράτος της Κύπρου
Εγγράφει στη Θεσμών για συζήτηση τη νέα έκθεση της GRECO o Δημητρίου-Ζητούν μέτρα τα κόμματα