Ευχαριστίες ΠΑΣΥΔΥ σε Αναστασιάδη για την επίλυση του προβλήματος στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Παρέμβαση για συνέχιση της εργοδότησης στους τρεις νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου που κινδύνευαν να μείνουν χωρίς δουλειά, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά τη χθεσινή στάση εργασίας και την έκταση που έλαβε το θέμα.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ, ο ένας εκ των τριών νοσηλευτών, θα εργοδοτηθεί άμεσα από τον ΟΚΥπΥ, λόγω του ότι εμπίπτει στον κατάλογο διορίσιμων με βάση και τη μοριοδότησή του, ενώ οι άλλοι δύο συνάδελφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, μέχρις ότου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια για την εργοδότησή τους.
 
Οι τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι εργοδοτούνταν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργάζονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς εδώ και 7 μήνες ανταποκρινόμενοι στο διάταγμα επιστράτευσης του Υπουργείου Υγείας για νοσηλευτικό προσωπικό κατά την πρώτη έξαρση της πανδημίας.  Λόγω της παράτασης της πανδημίας, οι εργοδότες τους προσέλαβαν αντικαταστάτες και έτσι τον Δεκέμβριο που λήγει η επιστράτευση κινδύνευαν να μείνουν άνεργοι.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, ως ένδειξη συμπαράστασης στους τρεις νοσηλευτές έγινε χθες αυθόρμητη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.  
 
«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εισακούοντας το κάλεσμά μας ανέλαβε προσωπικά την πρωτοβουλία, ώστε να αρθεί η κατάφωρη αδικία εναντίον των τριών συναδέλφων μας και απέδειξε με την κίνησή του ότι η πολιτεία αναγνωρίζει και εκτιμά το έργο των νοσηλευτών και όλων των επαγγελματιών υγείας που διαχρονικά προσφέρουν ποιοτική φροντίδα υγείας στους συμπολίτες μας και που υπερβάλλοντας εαυτόν τους τελευταίους επτά μήνες δίνουν τη δική τους, καθημερινή μάχη ενάντια στην πανδημία», αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Η ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει επίσης πως σε προσωπική επικοινωνία που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έθεσαν υπόψη του και την αντίστοιχη περίπτωση νοσηλεύτριας που εργάζεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και τους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι κατ’ αναλογία με τους άλλους δύο νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, θα συνεχίσει να εργάζεται με αγορά υπηρεσιών, μέχρις ότου με βάση τα μόρια που θα συγκεντρώσει, να μπορεί να εργοδοτηθεί από τον ΟΚΥπΥ.

Δειτε Επισης

Πυρά βουλευτών κατά ΥΠΑΝ-«Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία κρύβονται κάτω από το χαλί»
Ικανοποίηση ΤΕΒΕΑ για το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας-Δερύνειας
Πριν το τέλος του χρόνου η ανέγερση 10.000 κοινωνικών κατοικιών στα κατεχόμενα
Βγαίνει μπροστά η ΕΠΑ, απορρίπτει τα περί παρέμβασης από το Υπουργείο Εμπορίου
Εντός Οκτωβρίου μπαίνουν οι μπουλντόζες στις ακατάλληλες πολυκατοικίες στα Λατσιά
Σε διορθωτικές κινήσεις καλεί τον ΟΑΥ ο ΠΑΣΥΝΜ σε σχέση με πλήρωση θέσεων
Eνίσχυση μηχανισμών παρέμβασης ζητά το Hope for Children για βία στα σχολεία
Εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης προτείνει η Επ. Περιβάλλοντος-Υπέρ του τραμ ο Γιωρκάτζης
Στο ΓεΣΥ από την Δευτέρα η Πολυκλινική «Υγεία»-Μπαίνει και το ΤΑΕΠ του Απολλώνειου από 1η Οκτωβρίου
Παράταση στις αιτήσεις για πρόσληψη ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά