Προετοιμάζεται η ΚΟΠ λόγω της έξαρσης κρουσμάτων-Plan B για το πρωτάθλημα

Plan B για να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα σε περίπτωση που χρειαστεί, έχει καταστρώσει η ΚΟΠ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Κούμας.
 
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της συνεργασίας της με τις Υπεραγορές Παπαντωνίου, ο κ. Κούμας είπε πως,  «σίγουρα η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Η Κυπριακή κοινωνία βλέπει την αύξηση των κρουσμάτων. Είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί όλη την Κύπρο αλλά και το ποδόσφαιρο. Εμείς σαν ΚΟΠ μετά την περσινή εμπειρία που μας βρήκε όλους ανέτοιμους, χρησιμοποιήσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος, φτιάξαμε τα δικά μας πρωτόκολλα, δημιουργούμε τα σενάρια σε περίπτωση της μεγάλης επιδείνωσης με μοναδικό στόχο την φετινή αγωνιστική περίοδο να τελειώσουν τα πρωταθλήματά μας».
 
Όπως εξήγησε ο κ. Κούμας «στην περίπτωση των δύο σωματείων που είχαν από 20 περίπου κρούσματα ο καθένας, παρ’ όλο που υπήρχε ένα ηθικό κομμάτι, στην συνολική μας προσπάθεια να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα μας και βλέποντας την μεγάλη εικόνα, είδαμε τα δύο σωματεία να αγωνίζονται ακόμα και με εφήβους. Ο στόχος της ομοσπονδίας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Διακοπή του πρωταθλήματος για δεύτερη χρονιά, θα είναι καταστροφική για το ποδόσφαιρο μας».
 
Για το αν υπάρχει πλάνο σε περίπτωση μεγαλύτερης έξαρσης, υπέδειξε ότι «υπάρχει Plan Β, έχουμε μια υποχρέωση συμβατική με την ΟΥΕΦΑ. Μας έδωσε την διοργάνωση του Euro U17, είναι η πιο μεγάλη διοργάνωση που έγινε ποτέ στην χώρα μας σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Θα πρέπει να τελειώσουμε τα πρωταθλήματα μας 30 Απριλίου. Υπάρχει η εναλλακτική με τις εμβόλιμες αγωνιστικές και υπάρχει η περίπτωση αυτό να συνεχιστεί και και να μην μπορεί να συγκρατηθεί, δεν θα είναι μόνο στην Κύπρο αλλά και την Ευρώπη και θα δούμε σε επαφή με την ΟΥΕΦΑ πως θα κερδίσουμε κάποιο μήνα για να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα μας. Ο στόχος είναι φέτος να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μας».