Εκφράζουν αφοσίωσει και αποφασιστικότητα για λύση οι United Cyprus

Περισσότερο από ποτέ και έχοντας δει την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα των Τ/κ για λύση – και μέσα από το εκλογικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της κοινότητας – η Unite Cyprus Now δηλώνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες να προσεγγίσει όλο και περισσότερους ανθρώπους που μένουν στην Κύπρο και ειδικά τους νέους.
 
Στην ανακοίνωσή της η UCN θεωρεί ότι η εκλογή Τατάρ είναι μια νέα δύσκολη περίοδος για την Κύπρο και παρά το γεγονός πως μια λύση απαιτεί πολιτική βούληση από πλευράς των πολιτικών, «η ειρηνευτική διαδικασία απαιτεί και την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων και της κοινωνίας των πολιτών επί του εδάφους». Δηλώνει δεσμευμένη υπέρ μιας πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση για τις δύο κοινότητες και δηλώνει ότι σύντομα θα ανακοινώσει το νέο της πρόγραμμα ιδιαίτερα στους νέους.
 
Η UCN θεωρεί ότι το αποτέλεσμα των «εκλογών» δείχνει «ξεκάθαρα πως οι μειωμένες προσδοκίες για λύση, ιδιαίτερα μετά το Crans Montana, η έλλειψη βούλησης των πλευρών να συνεργαστούν, το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν εθνικιστικοί κύκλοι, τα εμπόδια στη διέλευση, οι οικονομικές ανησυχίες μετά την πανδημία, και η αυξημένη οικονομική εξάρτηση από την Τουρκία ήταν όλοι παράγοντες που οδήγησαν πολλούς Τουρκοκύπριους να ψηφίσουν τον κ. Ersin Tatar που προωθεί διχοτομική ατζέντα στο Κυπριακό».
 
Σημειώνει την έντονη παρέμβαση της Τουρκίας υπέρ του Ερσίν Tατάρ και θεωρεί ότι παρά «το άνισο και άδικο προεκλογικό σκηνικό και τις φερόμενες παρατυπίες που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας, ένας στους δύο Τουρκοκύπριους ψήφισε υπέρ ενός φιλο-ομοσπονδιακού υποψηφίου που αρνήθηκε να πάρει οδηγίες από την τουρκική κυβέρνηση και υποστήριξε μια ίση σχέση με την Τουρκία».
 
Αυτή, προσθέτει, ήταν μια σαφώς αξιοπρεπής στάση των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας που παρά την έντονη πίεση, αλλά και την έλλειψη αλληλεγγύης από την Ελληνοκυπριακή ηγεσία, είχαν την τόλμη να δώσουν τη μάχη υπέρ της ειρήνης και της λύσης στην Κύπρο κάτω από αντίξοες συνθήκες.
 
Η UniteCyprusNow ευχαριστεί τον Μουσταφά Ακιντζί για την αφοσίωση του στην προσπάθεια για μια ομοσπονδιακή λύση και ειρήνη.
 

Δειτε Επισης

Κουνάει το δάκτυλο σε Τουρκία το ΣτΕ-«Να καταβάλει αποζημιώσεις πάνω από 40 εκ σε Ε/κ»
Γυναίκα έπεσε σε βράχους στο Κάβο Γκρέκο-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Στο εδώλιο ο Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του-Κατηγορούνται για διαφθορά
Ο Κασσελάκης, το «κρατίδιο» και η επιδερμική ανάγκη κατάληψης πολιτικού χώρου
Πυρά βουλευτών κατά ΥΠΑΝ-«Διαχρονικά προβλήματα στα σχολεία κρύβονται κάτω από το χαλί»
To βάρος στην πρόληψη για την προστασία διαιτητών-Τι συμφωνήθηκε στη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στην Εντατική 9,5 μηνών βρέφος μετά από πτώση στα Χανιά
ΒΙΝΤΕΟ: Ουκρανική πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη
Βγαίνει μπροστά η ΕΠΑ, απορρίπτει τα περί παρέμβασης από το Υπουργείο Εμπορίου
Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου η Πρόεδρος της Βουλής