Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για τροποποίηση της διαδικασίας αέρια ρύπανση

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 22 Οκτωβρίου αποφάσισε να εγκρίνει το προσχέδιο των Τροποποιητικών Κανονισμών με τίτλο «Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Μη Αδειοδοτούμενες Εγκαταστάσεις) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2020» και να εξουσιοδοτήσει την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να το καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση του σε Κανονισμούς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σκοπός του προσχεδίου των Τροποποιητικών Κανονισμών είναι η τροποποίηση της διαδικασίας ώστε στις αδειοδοτούμενες εγκαταστάσεις, με βάση τους περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμους του 2002 έως 2020, να περιλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος.
 
Με τη συμπερίληψη των εγκαταστάσεων αυτών στις αδειοδοτούμενες εγκαταστάσεις, η αρμόδια Αρχή (Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) μπορεί να επιβάλει, μέσω της διαδικασίας έκδοσης των Αδειών Εκπομπής Αερίων Αποβλήτων, όρους λειτουργίας, οι οποίοι μπορούν να περιλαμβάνουν οριακές τιμές εκπομπής για αέρια απόβλητα και άλλα διαχειριστικά μέτρα, ώστε να μειώνεται η αέρια ρύπανση.

Όπως αναφέρεται, η προώθηση του προσχεδίου των Τροποποιητικών Κανονισμών γίνεται μετά από απόφαση και οδηγίες της Υπουργικής Επιτροπής, που προεδρεύεται από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και έχει ως μέλη τους Υπουργούς Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εσωτερικών και Υγείας (Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. 88.280 ημερ. 2.10.2019) στο πλαίσιο διαχείρισης των παραπόνων για πρόκληση οχληρίας από έντονες οσμές στην περιοχή Ιδαλίου.

Επιπρόσθετα και με βάση το άρθρο 31Α του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα εκδώσει ταυτόχρονα ή αμέσως μετά την δημοσίευση των πιο πάνω Κανονισμών, Διάταγμα για την συμπερίληψη των εγκαταστάσεων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στις αδειοδοτούμενες εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΙΙ του Νόμου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χαραλαμπίδου: Οι πολίτες αναμένουν ενίσχυση του κράτους δικαίου
Από πολίτη εντοπίστηκε ο νεκρός στην παραλία της Χλώρακας-Απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια οι Αρχές
Επίσκεψη Δένδια στην Κύπρο για την 63η Επέτειο Ανεξαρτησίας
Η τελευταία ανάρτηση της 50χρονης που διαμελίστηκε στο κρεοπωλείο μπροστά στα μάτια της κόρη της
Απαγόρευση νυχτερινής οδήγησης και ειδική άδεια με όριο μέχρι 90 kmh-Οι αλλαγές που προωθεί η ΕΕ
BINTEO: «Σπρώξτε καυλ....ρόπαιδα»-Ο Μπέος εμψυχώνει ομάδα ανδρών να απεγκλωβίσουν αυτοκίνητα
Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε παραλία της Χλώρακας
Δυο πρόσωπα κινδύνευσαν σε θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Νέαρχος
«Μακάρι να μην συνέβαινε»-Τι λέει η αδελφή του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου που διαμελίστηκε η 50χρονη
Θέματα περιβάλλοντος και πράσινης μετάβασης σε συνάντηση Υπ. Γεωργίας-Κύρτσου